Jednoduchý piškotový korpus
Recept ještě nebyl hodnocenDokonalý piškotový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný, je základem pro skvělý dort, nebo různé řezy. Není to žádná velká věda, do jeho pečení se můžou pustit i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokonalý piškotový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný, je základem pro skvělý dort, nebo různé řezy. Není to žádná velká věda, do jeho pečení se můžou pustit i…
Ranní spáče snadno vytáhnete z postele díky linoucí se vůni těchto jablečných vaflí. Jsou křupavé, ale díky sněhu z bílků i nadýchané. Uvnitř těsta se pak skrývají…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve…
Že by vás kombinace jablek a máku nenapadla? Chyba, tato kombinace potěší vaše chuťové pohárky. Křehké máslové těsto se rozplývá na jazyku a jablka zajišťují vláčnost a…
Milovníci čokolády si tady přijdou na své! Francie je kolébkou luxusních moučníků a tento dort mezi ně patří. Můžeme ho servírovat jen tak, nebo obohatit sezonním ovocem…
Chléb bez mouky, připravovaný z ovesných vloček, je zdravý, sytý a jednoduchý na přípravu. Krásně voní česnekem a díky tvarohu je krásně vláčný. Namažte ho pomazánkou…
Receptů na langoše jsou stovky, tentokrát vám nabízíme ty připravené z jogurtového těsta. Dozlatova usmažené langoše jsou křehké a uvnitř dokonale vláčné, doplnit je…
Máslo utřeme s vejci a cukrem do pěny.Vmícháme kokos, citronovou kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva.Vypracujeme vláčné těsto.Z těsta odkrajujeme malé kousky,…
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a…
ZÁKLAD - 30 dkg polohrubé mouky,10 dkg hery, 10 dkg moučkového cukru, 1 kžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva 4 lžíce mléka, vše zamíchat a vytvořit těsto, déle trvá než se…
Spolu s mlékem patří vejce mezi nejčastější alergeny, které způsobují potravinovou alergii. Ať už jste alergik, nebo prostě jen doma vejce nemáte, máme pro vás tip, jak…
Čekáte na víkend návštěvu nebo jen hledáte něco sladkého k nedělní kávičce? Doporučujeme rychlý a jednoduchý hraběnčin koláč plný meruněk, se sněhovou čepicí z bílků a…
Rychlé, jednoduché a výborné řezy provoněné banánem. Přidáním pudinku a kysané smetany docílíme nakyslé pikantní chuti. Moučník je nejen ideálním zákuskem k odpolední…
Mrkvové moučníky jsou čím dál víc oblíbenější. Vyzkoušejte tento rychlý hrníčkový bez vážení a odměřování. Mrkev dodá koláči přirozenou sladkost a vláčnost. Poléváme…
Tento lahodný koláč z jemného těsta a intenzivního nakyslého džemu, vás okouzlí svou bohatou chutí a barevným kontrastem. Každý kousek tohoto koláče je jako malé…
Ideální podzimní koláč plný jablek a s vůní skořice. Pokud máte více času, ušlehejte z bílků sníh, který přidáte k těstu a náplni, koláč je pak ještě nadýchanější.…
Máslo utřeme s větší částí krystalového a vanilkového cukru do pěny a postupně zašleháme žloutky. Banány rozmačkáme vidličkou a s vlažným mlékem a citronovou šťávou je…
Vláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Tvaroh utřeme s mlékem a podle chuti osladíme. Mouku smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem. Přidáme olej, vlažnou vodu, vejce,…
Ušleháme celá vejce s cukrem a povidly. Pak zašleháme smetanu, olej, citronovou šťávu a vanilku. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do…
Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme formu.V misce smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Dáme stranou.Ve větší misce smícháme vejce, olej, med, vanilkový…
Pokud chybí příloha k bramborové polévce nebo guláši, hodí se upéct doma takovéto placky. Příprava není složitá, trocha hnětení a poté pečení na suché pánvičce nezabere…
Nejjednodušší koláč plněný tvarohovou náplní zvládne i naprostý začátečník Tvarohovou náplň je možné ještě vylepšit rozinkami naloženými v rumu nebo citronu, nebo…
Jak na klasické italské krémové rizoto s dýní? Základem je správný druh rýže, dokonalou chuť zajistí silný vývar
Skořicový čaj: Dokonalý zabiják bacilů pomáhá i s hubnutím! Víte, jak jej správně uvařit?
Jak chutná panela: Sladidlo z cukrové třtiny voní po karamelu a skvěle vylepší džemy i drobenku na koláč