Ořechová roláda s banánem
Recept ještě nebyl hodnocenOřechová roláda s jemným mascarpone krémem, z kterého na vás bude svítit na řezu oko banánu. Skvělá pochoutka s chutí ořechů a banánů. Připravte jí třeba na sobotní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ořechová roláda s jemným mascarpone krémem, z kterého na vás bude svítit na řezu oko banánu. Skvělá pochoutka s chutí ořechů a banánů. Připravte jí třeba na sobotní…
Malé roztomilé dortíky připravíte ve formičkách na muffiny. Jsou z jednoduchého těsta a s pořádnou čepicí čokoládového pudinkového krému. Finální dozdobení vytvořte…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) sparíme vriacou vodou a zomelieme. Necháme vychladnúť.Mlieko, vajcia, soľ, múku a prášok do pečiva vymiešame na cestíčko.Pridáme…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Máslo s…
Svěží, lehký a velmi lahodný v netradiční kombinaci. Korpus tohoto dortu je s mletým mákem. Na něm pak leží vrstva tvarohového krému se šlehačkou. To vše na závěr…
Zdobení povrchu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Užijte si nejen chuť tohoto koláče, ale také vizuální požitek…
Vyzkoušejte tyto úžasné řezy. Ať již na svačinku dětem, nebo k nedělní snídani - všechna příprava se určitě vyplatí. A navíc je velmi rychlé hotova vzhledem k použití…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Drobenkový koláč s rebarborou připravovaly už naše babičky. Ochutnejte tento rychlý a jednoduchý koláč z drobenkového těsta a tvarohovou náplní s pokrájenou rebarborou a…
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová…
Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou, nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou,…
Tyto krásně vypadající řezy připravíme z piškotového těsta, které ochutíme špenátovým protlakem. Po upečení piškot rozřežeme na tři části a spojíme je náplní ze sýra,…
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici…
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze…
Kynuté těsto je tentokrát zaděláno pomocí sušeného droždí a se zakysanou smetanou. Jemná chuť těsta se tak skvěle spojí s makovou a tvarohovou náplní, ve které najdete…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Kosmatice je vznešenějším názvem květů černého bezu. Tradičně z nich připravujeme nejen sirup, ale také je můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Květy obalíme v…
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný…
Sezóna rebarbory je pomalu v plném proudu. Tato zelenina nalezne své využití hlavně ve sladkých moučnících. Kombinace tvarohu a nakyslé rebarbory, na lahodném korpusu,…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru…
Jemná nasládlá vůně bezových květů skvěle ladí s jiskřivým a svěžím citronem. Muffiny pečené s tímto těstem můžete jen pocukrovat, nebo dále zdobit náplní z máslového…
Jarní moučníky máme neodmyslitelně spojené s rebarborou. Pro její nepříliš vábnou barvu po upečení ji kombinujeme většinou s jahodami. Když ještě jahody neuzrály, hodí…
Upečte si s námi výborný vymazlený koláč na plech. Původem je z Maďarska, ale určitě si najde svoje příznivce i u nás. Křehké těsto, tvarohová náplň, meruňková marmeláda…
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Rozlitý džus ani trocha hluku je nerozhází: Tyhle pražské restaurace a kavárny jsou na spořádané i neposedné děti připraveny!
Kam za jídlem na Colours of Ostrava: Hitem je polská pizza za 280 korun, zklamáním za 98 Kč rohlík s kuřetem na paprice