Jablečný moučník se skořicí a medem
Recept ještě nebyl hodnocenDo mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, Heru, vejce, mléko a med.Z těchto surovin vypracujeme těsto a rozdělíme si ho na dvě poloviny.Na plech dáme pečící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, Heru, vejce, mléko a med.Z těchto surovin vypracujeme těsto a rozdělíme si ho na dvě poloviny.Na plech dáme pečící…
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího…
Broskve scedime, nechame okapat a nakrajime na silnejsi platky. Stavu z broskvi svarime, cca 10 minut a nechame vychladnout.Olej, vejce a cukr uslehame. Pridame jogurt,…
Vychladlý korpus rozřízneme, dáme půlku krému, přiklopíme druhou plackou, dáme zbylý krém, ananas a nalijeme želé - dle návodu krém - uvaříme pudink, do vychladlého…
Koláče z křehkého těsta jsou velmi oblíbené po celé generace. Nejčastěji se plní jablky, ale my pro vás máme kakaovou variaci s tvarohem. Tento koláč je zvenku křehký,…
Zvlášť v míse smícháme suché suroviny a zvlášť zbytek. Po přidání marmelády pořádně rozmícháme, v míse nesmí zůstat velké hrudky.Do směsi mléka, vajec atd. postupně…
Múku, cukor, kakao prášok do pečiva si preosejeme do misy, pridáme vajíčko, prilejeme rozpustený tuk a spracujeme cesto. Zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme do…
Příprava palačinek: celá vajíčka metlou rozmícháme s mlékem, solí a postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a usmažíme na rostlinném oleji 4…
Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít…
Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty, milují ho zvláště děti. Recepty na Krtkův dort se většinou liší jen v náplni, která se na banány vrší. Tato náplň je…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Jednoduchý recept na úžasnou bublaninu vonící ovocem. Jedná se o velmi snadný pracovní postup, který zvládne i naprostý začátečník. Odměnou vám bude pochoutka, která vám…
Tyto výborné řezy tvoří nadýchané kakaové těsto potřené ořechovou náplní štědře dochucenou rumem. Na závěr řezy potřeme vrstvou rozehřáté čokolády. Řezy chutnají báječně…
Makovec je moučník, který nikdy nezklame. Jeho skvělou chuť dotváří lehce kyselá citrónová poleva, která jde s mákem prostě dohromady. Do jeho přípravy se můžou…
Tento moučník připravíme velmi snadno. Všechny suroviny spolu s nastrouhanými jablky smícháme. Těsto ochutíme rumem a kakaem, navíc můžeme přidat i rozinky, ořechy nebo…
Víkendy patří mezi nejčastější příležitost k pečení moučníků a zákusků. Mezi oblíbené patří rozmanité řezy na plechu. Upečete těsto, lité, piškotové či třené, potřete…
Škvarkové tyčinky jsou tak nějak správně křupavé, ale přitom vůbec ne tvrdé. Základní těsto je správně slané, takže není v kontrastu s hrubou solí na povrchu. Hodí se je…
Hrníčkové kokosové řezy budou jistě žádané. Jednoduše se připraví. S příchutí kokosu budou chutnat dětem i dospělým. Na závěrečné dozdobení můžete moučník posypat cukrem…
Do bublaniny snadno zapracujeme ovoce, kterého máme doma zrovna dostatek. V tomto případě zužitkujeme třešně. Ty se dokonale propojí s těstem, které zvláční i zakysaná…
Makový koláč s třešněmi a drobenkou je lahodný dezert, který spojuje jemnost máku, svěží chuť třešní a křupavost máslové drobenky. Kombinace šťavnatých třešní a bohaté…
Maková bublanina je lahodný moučník, který spojuje vláčnost máku s ovocnou svěžestí švestek. Tato bublanina je ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi sladké pečivo s…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Zkuste přidat na podzim všudypřítomnou dýní do těsta na slaný sýrový koláč. Přidá zpracovávanému těstu nejen barvu, ale i vláčnost a kyprost. Se slaninou a posypem…
Nejdříve si připravíme „tvarohovou“ náplň. V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními…
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč
Peče celá země: Jak na dokonalý palačinkový dort? Porotci prozradili, co je zásadní
Novým hitem v cukrařině je malovaný piškot. S jeho pomocí poměrně jednoduše přenesete na dort jakýkoliv obrázek