Pražma - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 603 kJ / 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 4,60 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Pražma pečená na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenV hrníčku si rozmícháme olivový olej a všecko koření. Ryby dopře omyjeme vodou a promažeme zevnitř i zvenku kořenící směsí. Necháme uležet cca 2 hodiny v chladu. …
Pražma na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenUmytú a osušenú pražmu nasolíme z vonkajšej aj vnútornej strany. Do vnútra vložíme strúčiky naloženého cesnaku /chilli olej/.Pripravíme si alobal, polejeme olivovým…
Pražma na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte gril.Do břišní dutiny vykuchané a očištěné pražmy vložte snítku tymiánu, česnek a plátek citronu.Následně rybu osolte a jemně potřete olivovým olejem.Tělo ryby…
Pražma královská a celerové hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenOčistíme celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem. …
Pražma na tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenV misce rozmícháme olivový olej a tymián. Ryby omyjeme a zbavíme šupin. Potřeme zevnitř i na povrchu olejem s kořením a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce. Na…
Pražma zapečená
Recept ještě nebyl hodnocenDo máslem vymazané zapékací misky vyskládáme vařené brambory, rozpůlená rajčátka a osolíme. Rybu po obou stranách třikrát nařízneme, pokapeme citronem, prosolíme a…
Pečená pražma se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory i mrkev uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařenou zeleninu zbavíme slupky, pokrájíme na silnější hranolky a dáme do zapékací misky. Zeleninu…
Pražma zlatá v bílkovo-solné krustě
Recept ještě nebyl hodnocenVykuchanou pražmu umyjeme a vysušíme papírovými utěrkami. Vložíme do ní bylinky - použila jsem ty, které mám právě vypěstované na zahradě. Ušleháme sníh ze dvou bílků a…
Pražma na bramborách pečená
Recept ještě nebyl hodnocenNa bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného břicha ryby též přidáme…
Pražma s citrónem, šalvějí a pečeným bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařené brambory pokrájíme na silnější kolečka a dáme do zapékací misky. Brambory zakápneme olivovým olejem,…
Pražma na zázvoru a česneku
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek a zázvor si utřeme na kašičku, přidáme sůl, mletou papriku a olej. Rybu si očistíme od šupinek, na povrchu v několika místech příčně nařežeme a potřeme…
Pečená pražma na římském kmínu a citrónech
Recept ještě nebyl hodnocenPražmu nařežeme do zářezů vmasírujeme olivový olej, římský kmín, tymián a sůl.Do "bříška" dáme citróny, osolíme, okořeníme.Rybu dáme na plech, vyložený pečicím papírem a…
Pražma na citronu a rajčatech
Recept ještě nebyl hodnocenNachystáme všechny suroviny - citron, rajčata a česnek nakrájíme na plátky, brambory nakrájíme na menší kostičky.Do zapékací mísy dáme brambory a plátky česneku, osolíme…
Pražma s citrony a hráškovým pyré
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Pražma a žampionové brambory
Recept ještě nebyl hodnocenPražmu osolíme, opepříme a polijeme šťávou z citronu. Na pánev dáme kousek másla a položíme filety z ryby. Osmahneme z obou stran, asi 5 minut z každé strany. Houbovou…
Grilovaná pražma s citronem, rozmarýnem a citronovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenRyby opláchněte ve vodě a zbavte je případných nečistot.Podélně je nařízněte, abyste dovnitř mohli vložit další suroviny.Citron nakrájejte na tenké plátky, česnek…