Plněné kokosky
Recept ještě nebyl hodnocenKrásně voňavé a na povrchu křupavé kokosky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kromě klasické verze jsou skvělé i plněné. Lahodná kokoska plněná kakaovým krémem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 231 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,13 g |
– nenasycené | 0,17 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,50 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krásně voňavé a na povrchu křupavé kokosky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kromě klasické verze jsou skvělé i plněné. Lahodná kokoska plněná kakaovým krémem a…
Žloutky utřeme s cukrem až zbělají, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do perníku a rum a zamícháme. Do této hmoty postupně a opatrně zamícháme tuhé bílky. Formu na…
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme přesnídávku, trochu vody, šťávu z pomeranče, cukr nebo med dle chuti.Vše smícháme a dáme vychladit.
Rychlý, jednoduchý a chutný recept na křupavou, ale šťavnatou svačinku, jehož přípravu zvládnou i malí kuchaři. Je potřeba jen pár ingrediencí, několik minut na přípravu…
Předehřejte si troubu na 200°C. Všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na 2 plechy.Pečte 20 min na 200°C, ale už po 10 min. promíchejte. Poté snižte…
Výborné a zdravé vafle z ovesných vloček s lněným semínkem si můžete na talíři ozdobit dle vlastní chuti, například jablkem, praženými lískovými ořechy, javorovým…
Kotletky hodně naklepeme a nařízneme proti kroucení, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Zatím je odložíme a udržujeme v teple (např. zakryjeme alobalem, nebo…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort či koláč o velikosti cca 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou (nebo jí vyložte pečícím papírem). V míse dobře utřete…
Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo,…
Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina. Ovesné vločky, ořechy, ovoce, čokoláda, to…
Všechny suroviny smícháme. Vznikne nám hustší těsto (hmota). To rozprostřeme na pečící papír,který máme ve vyšší zapékací formě. Pečeme zhruba 30minut na 180stupňů.…
Přesnídávku ohřejeme v hrnci. Pudinky a cukr rozmícháme ve vodě a přilijeme do horké přesnídávky. Na mírném ohni stále mícháme do houstnutí. Skleněnou mísu vyložíme…
Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Do mixéru nakrájíme banány. Zozmixujeme. Přidáme přesnídávku a piškoty. Smícháme nebo znovu mixujeme.
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně k vaječné směsi vmícháme obě mouky, smíchané se sodou a kakaem. Zlehka vše…
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, med a vymícháme hladký krém. Do něj pomalu zaděláváme mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec lehce vmícháme…
Z uvedených surovin vymícháme těsto na knedlíčky, nemělo by být příliš řídké (když tak ještě přidáme krupici) a necháme asi hodinu v chladu odpočívat. Krupice nasákne…
Pravidla solení podle nejlepších šéfkuchařů: Kdy přidat sůl k luštěninám, kdy na játra a co se zeleninou
Zdravá kombucha, Matcha, černá rýže: 9 exotických superpotravin, které seženete i v českých obchodech
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?