Kolínka s párkem a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme dle návodu scedíme vodu a promíchame s troškou oleje. Na rospáleném oleji osmažíme pórekna kolečka nakrájený pak přidáme rajčat.protlak, nakrajený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme dle návodu scedíme vodu a promíchame s troškou oleje. Na rospáleném oleji osmažíme pórekna kolečka nakrájený pak přidáme rajčat.protlak, nakrajený…
1. den: 3/4 kg srnčího masa mrkev, celer, cibule - na kostičky koření Divočina (1/2 sáčku) trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru - maso nakrájíme na…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a dáme restovat. Jak cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho. Přidáme pekingskou mraženou směs,…
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme,…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez…
Kuřecí maso je velmi populární kvůli své rychlé a jednoduché přípravě. Tento pekáček je navíc plný zeleniny a chuť doplňuje pikantní klobása. Jako přílohu můžete zvolit…
Smícháme vejce, jogurt, vločky, sůl a mouku s prdopečem. Vznikne nám řidší těsto, které tence rozetřeme na plech s pečícím papírem. Namažeme rajčatový základ - já…
Grilovaná vepřová plec, u které využijeme chuť pečeného česneku. Spolu s nápaditou marinádou oživí maso a příjemně překvapí strávníky. Určitě se k tomuto receptu budou…
Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní…
Vejce uvaříme natvrdo, z cibule odkrojíme 3 plátky a zbytek nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na podélné plátky a polovinu jich překrájíme nadrobno. Z očištěného masa…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme. Přidáme kmín, mletou papriku, chilli a vše promícháme. Přidáme vývar, rajčata, bobkový list, pepř,…
V hrnci na rozpáleném másle společně s olejem orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli (asi 10 min, dokud lehce nezhnědne), pak přidáme na kostky pokrájené hovězí maso a…
Na jemně pokrájeném špeku (nebo oleji, chceme-li polévku bezmasou) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a…
Maso nakrájíme na kostičky,celer,zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno.Do hrnce dáme olej a necháme osmahnout dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky.Přidáme…
Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…
Sklízíte jednu cuketu za druhou a nevíte, jak přebytky zužitkovat? Máme pro vás ideální způsob v podobě omáčky na špagety. Na bezmasém základu si pochutnají i…
Tataráček z lilku a sušených rajčat je lahodný vegetariánský pokrm plný bohatých chutí a výrazných ingrediencí. Skvělá volba pro předkrm nebo lehkou večeři, která vás…
Na masovém mlýnku pomeleme cibuli, poté i uvařená vychlazená drůbeží jatra, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, olivový olej, bylinky,čerstvý pepř a sůl podle…