Houby po řecku
Recept ještě nebyl hodnocenZavařovat houby nemusíte pouze v tradiční úpravě. Zkuste obměnit arzenál domácích zavařenin o variantu hub s rajským protlakem, kečupem a pořádnou dávkou česneku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zavařovat houby nemusíte pouze v tradiční úpravě. Zkuste obměnit arzenál domácích zavařenin o variantu hub s rajským protlakem, kečupem a pořádnou dávkou česneku.…
Poctivou polévku, která zasytí a zahřeje, můžeme podávat kdykoliv. Kapusta dodá polévce krásnou barvu, čočka je plná bílkovin i vlákniny. Kvalitní klobása a koření…
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Tato směs je vhodná na topinku nebo jako část náplně do slaného závinu, podklad na slané koláče nebo pod maso. Když si zvlášť na pánvičce usmažíme míchaná vejce a poté…
Vyzkoušejte krůtí maso opět v trochu jiné úpravě. Fazolky, ať již mražené nebo sterilované, k tomu kapary a navíc rajčata - to vše dává pokrmu super šmrnc. Z obligátního…
Šípková omáčka grate cull v jednodušší verzi skvěle doplní vaše zvěřinové menu. Krémová omáčka, jemně dochucená hřebíčkem, je díky smetaně sametově hebká. Skvěle chutná…
Dostali jste chuť na pořádnou porci vydatného hovězího masa? Kližka je to pravé. A bude i brzy na stole, když využijete tlakový hrnec. Dolaďte chuť špekem, pivem,…
Špagety miluji děti i dospělí. Verze těstovin s omáčkou z čerstvých rajčat s bylinkami je velmi osvěžující. Podle našeho receptu připravíte skvělé letní jídlo. Ať již…
Na marinádu smícháme všechny suroviny, bylinky posekáme nadrobno.Vepřové maso naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Vložíme do připravené marinády a necháme třeba jen…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Všude samé cukety! Pokud je to i váš případ a už nevíte, jak úrodu ze zahrádky zpracovat, vyzkoušejte rychlou omáčku na těstoviny. Má totiž báječnou chuť a je hned…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Pečená jarní hnízda ze špaget, s dobře okořeněnou marinovanou masovou směsí, nejen potěší všechny vaše strávníky, ale také je spolehlivě zasytí na delší dobu. Zbydou jen…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Dobře ochucený kus masa se zeleninovou přílohou sklidí stoprocentně úspěch u vašich strávníků. Recept na vepřové kotlety, vonící po tymiánu, s čerstvými rajčátky a…
Polévky plné zeleniny jsou plné chuti. V létě oceníme hlavně ty lehčí, do kterých zpracujeme úrodu sezónní zeleniny. Jemná smetanová polévka z rajčat a cukety je tou…
Vyzkoušejte omáčku na špagety z mletého masa, lilku a cukety, ochucenou bylinkami a česnekem. Pikantní chuť směsi dodají papričky jalapeńos a sýr feta, kterým posypeme…
Máslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
Tento pokrm, který spojuje šťavnaté plátky hovězího masa plněné lahodnou směsí koření a zeleniny vám připomene kouzlo staročeské kuchyně. Jemně pečené v troubě na…
Od animáku až po horor: 15 nejlepších filmů o jídle, které byste jako správní gurmáni rozhodně měli vidět!
Tahle česnečka mění pravidla hry: Zkuste rozpečený sýr, krutóny s česnekovým máslem nebo uzená kuřecí křídla
Tradiční česká kuchyně: Udělejte si domácí nudle s mákem jako za první republiky!