Kachní prsa s pikantní sladkokyselou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, osolíme z obou stran a do kůže vetřeme koření Havana kouřový gril. Necháme hodinu odležet. Do kastrůlku vlijeme všechny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, osolíme z obou stran a do kůže vetřeme koření Havana kouřový gril. Necháme hodinu odležet. Do kastrůlku vlijeme všechny…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme.Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…
Kachní prso omyjeme a nařízneme kůži, nesmíme však proříznout úplně.Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady, maso naložíme nejméně na 2 hodiny a dáme do chladu…
Kachní prsa nařízneme na kůží do tvaru mřížky. Smícháme olej se všemi přísadami a maso naložíme, důkladně v marinádě obalíme. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny.…
Kačacie prsia uložíme na suchú panvicu, ktorú môžeme vložiť do rúry alebo do malého pekáčika. Len navrchu osolíme a dobre okoreníme.Dáme na sporák a zapneme na najnižší…
Ze strouhaných brambor, vejce, česneku, trochy mouky, soli a koření umícháme těsto a z něj na sádle dočervena upečeme bramboráky.Do bramboráku pak dáme lžíci teplého…
Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu…
Kachní prsa opečeme krátce na pánvi, zůstanou díky tomu křehká a šťavnatá. Podáváme je s domácími bramborovými knedlíky a dušenou řepou, která ke kachnímu masu chuťově…
Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařežeme do mřížky a do mezer vetřeme sůl a pepř. Vložíme na suchou pánev kůží dolů a opékame z obou stran asi 6 minut. Pak prsa…
Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů…
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým…
Ostrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl.…
Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme…
Bagetu nakrájíme na plátky, rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme na drobno, bazalku na malé nudličky, česnek prolisujeme a kachní maso…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme vejce a mléko, promícháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme a orestujeme. Pak…
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během…
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme do mřížky. Kůži krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso. Kachní prsa opepříme drceným…
Maso nakrájíme na nudličky, na jeden den namočíme do mléka (z důvodu zbavení zápachu, komu nevadí, může hned do koření, mně vadil). Druhý den,vyndáme maso z mléka,…
Sváteční menu nemusí být jen tradiční kachna, knedlík a zelí. Obměna v přípravě je sympatická v tom, že většinu příprav můžete podniknout i více dnů před plánovaným…
Šťavnatým kachním prsům nejvíce sluší snadná minutková úprava. S kořením to nijak nepřeháníme, stačí pouze osolit a opepřit, jejich chuť tak krásně vynikne. Vše…
Kachní vývar - omytý kachní skelet, zbavený biskupa, přivedeme ve vodě k varu, sebereme vysrážené bílkoviny, přidáme houby šitake, řasu nori a na mírném plameni vaříme…
Kachní prsa jsou uvnitř šťavnatá a křehká a na povrchu mají zlatou křupavou kůži. Chutnají skvěle i v kombinaci s ovocem. Vyzkoušejte je například s hruškou ovoněnou…
Nejprve připravíme cibulky, očištěné bílé konce buď povaříme asi 2 minuty nebo na trošce oleje opečeme v menší pánvi a vyndáme stranou. V suché pánvi necháme…