Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky,…
Maso naložíme alespoň na 6 hodin sojové omáčky smíchané s olejem. Pak nadbytečné množství oleje slijeme a na rozpálené pánvi maso opékáme do mírného zezlátnutí. Přidáme…
Krůtí řízky osolíme a potřeme lehce olejem. Fotopostup: Na dno pánve si dáme piliny, přes ně vložíme upravený hliníkový tácek, který potřeme olejem a na něj pak maso.…
Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a…
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, najemno nakrájíme cibuly, a smícháme všechny výše uvedené přísady. Pokapeme olivovým olejem. Přidáme vodu z meruňěk (broskví) a pořádně…
Maso omyjeme, odblaníme. Do každého staku vyřízneme kapsu (aby se do ní vešel ukazováček), lehce osolíme (pouze vně) a opepříme ze vnitř i z venčí.Nivu krájíme na …
Krůtí maso-prsa nakrájíme na tenké plátky a rozporcujeme na menší porce (obdélníčky). V trošce oleje si rozmícháme 2 kávové lžičky koření Maxicana (na uvedené množství…
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené krůtí maso a žampiony nakrájené na plátky. Promícháváme a smažíme asi 10-12 min, osolíme, opepříme. Salát natrháme na kousky,…
Na olivovém oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Na minutu přidáme propasírovaný česnek a pak přisypeme mraženou kukuřici. Na mírném plameni necháme prohřát. …
1.Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. 2.Ostatní zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme do měkka. 3. Krůtí prsa si omyjeme, nakrájíme na kostky a…
Maso si rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plát. Lehce osolíme a opepříme. Připravíme náplň: společně rozmixujeme mandle, medvědí česnek, 1 bílek a lžíci oleje…
Prsa nakrájím na plátky, lehce poklepu jenom prsty, osolím, opepřím. Teď si připravím drobenku (směs) z másla, soli, strouhanky a nasekaných bylinek. Pekáček vyložím…
Do hlubší pánve nalijeme olej, na kterém zprudka opečeme krůtí prsa. Odložíme je bokem na talíř a na povrchu masa uděláme hlubší zářezy, do kterých vložíme plátek másla.…
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Takto připravené kousky namáčíme v rozšlehaných bílcích a poté v mletých mandlích. Obalené kousky naskládáme vedle sebe na…
Maso nakrájíme na jemné kostičky, osolíme, opepříme, přidáme chilli con carne, pokapeme tekutým chilli a sojovou omáčkou . Necháme odležet. Mezitím si opereme hlávkový…
Krůtí plátky opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme, opepříme a dáme stranou, ale udržujeme teplé. Ve vypeku orestujeme nakrájenou cibulku a mrkev a vše potom…
Z poloviny mandarinky vylisujeme šťávu do misky, přidáme veškeré koření – opatrně a dle chuti – měla by být malinko ostřejší, ale šťáva z mandarinky by měla být znát. …
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm. Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky. Na…
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na čtvrtinky, pokud jsou hodně malé, tak jen na poloviny. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka…
Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, kukuřičný škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a tekuté polévkové koření. Maso…
Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka / půlkolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a…
Cibuli nakrájíme nahrubo, rozpustíme máslo a cibuli restujene do světle zlatavé barvy. Přendáme do misky a necháme trochu vychladnout. Zatím si nastrouháme goudu najemno…
Prsíčka rozložíme na plát, jemně naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Potřeme špenátovým protlakem, poklademe hranolky mrkve a stočíme do rolády.…
Kdy sklízet brambory? Záleží na odrůdě, ale vadnoucí a zaschlá nať je jasným pokynem vzít rycí vidle a pustit se do toho
Crème brûlée: Tak trochu jiný pudink voní vanilkou a díky karamelové krustě nahoře chutná božsky
Delikatesy z hub: Falešné škvarky z bedel a masáků, hříbková slanina nebo houbová paštika chutnají božsky