Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenKvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na…
Ingredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…
Do mísy nalijeme 100 ml mléka a vytvoříme kvásek z droždí, cukru a trochy mouky. Do dalších 100 ml mléka přidáme 2 lžičky psyllia a ponorným mixérem vymixujeme v hustou…
Sýry nastrouháme nahrubo, smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme zhruba 10 minut odležet.Směs vložíme do formy a pečeme 15 minut na 200 stupňů, poté snížíme troubu…
Upečte si zdravější chléb, který je převážně z pohankové mouky a kynutý žitným kváskem. Jeho příprava je sice zdlouhavější, než u chleba s droždím, ale hotový chléb vás…
Zeleninové placky jsou oblíbené kvůli rychlé přípravě a dobré chuti. Díky cuketě je tato placka navíc pěkně šťavnatá. Naplníme ji salátem, plátky balkánského sýra a…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Metličkou vymícháme 7 vajec společně s tahini pastou.Ke směsi přidáme ostaní ingredience a vymícháme hladké těsto, které necháme 5…
Lahodná jemná pěna z kešu ořechů a kokosové smetany zalitá rybízovým přelivem chutná opravdu skvěle. Příprava je velmi jednoduchá a dezert je osvěžující a lehký, takže…
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme…
Tvarohové knedlíky zná snad každý, je to jídlo našeho dětství. Meruňkové, jahodové, švestkové, bohatě sypané tvarohem a zakápnuté máslem. Máme pro vás trochu jiný recept…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…
Nejprve z vody, čerstvého nebo sušeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mezitím v teplé vodě umixujeme ponorným mixérem psyllium na hustou kaši. Do této kaše…
Nejprve z vody, čerstvého nebo sušeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mezitím v teplé vodě umixujeme ponorným mixérem psyllium na hustou kaši. Do této kaše…
Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak…
Troubu zapneme na 170 stupňů.V mixéru vyrobíme grusetkové těsto tak, že do něj vložíme na kousky natrhanou mozzarellu a mixujeme zcela dohladka s vejci. Jakmile je těsto…
Večer vložíme do mísy 2 lžíce kvásku, přidáme 170 g bezlepkové směsi Doves Farm světlé chlebové a 180 ml vlažné vody na rozkvas. Zamícháme nebo rozšleháme a necháme přes…
Výběr bezlepkového pečiva vás může potrápit, je dražší a nabídka není tak široká. Řešením je upéct si svůj vlastní bezlepkový chléb. S tímto receptem a s pomocí domácí…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Všetky suroviny dobre vyšľaháme. Cesto rozotrieme do vymastenej tortovej formy.Navrch posypeme brusnice a pečieme na 180°C.Necháme vo forme dôkladne vychladnúť, až potom…
Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá…
Brokolici nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno. Vše smícháme v míse a necháme 15 minut odpočinout. Poté na pánvi s trochou sádla (ghí, oleje) tvoříme placičky a…
Zapněte troubu a dejte vyhřát na 160 st.C. Připravte dva plechy a vyložte je papírem na pečení.V míse rozmixujte vejce se solí, přidejte natrhanou mozzarellu a důkladně…
Všechny mouky, krupičku, sodu a psyllium smícháme dohromady. Přidáme agave a rýžový nápoj Zajíc. Pořádně promícháme. Na závěr do těsta vmícháme rozpuštěné a vychladlé…
Což takhle dát si špenát? Je ale lepší použít čerstvý, nebo stačí mražený?
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Zelňačka podle topmodelky Heidi Klum: Překvapí mletým masem, chilli omáčkou i konzervou rajčat, chuť je ovšem jedinečná