Děravá buchta
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s pečícím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak 15-20 minut. Mezi tím si uděláme polevu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s pečícím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak 15-20 minut. Mezi tím si uděláme polevu…
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Když vychladne, přidáme kakao a máslo a lehce prošleháme. VYpracujeme těsto. Rozdělíme ho na šest dílů. Každý rozválíme…
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s vanilkovým a cukrem moučka,přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto…
Připravte si ke kávě tento snadný dvoubarevný dezert. Jednoduché čokoládové těsto je před pečením polité vanilkovým pudinkem. Hotový koláč můžete po upečení ještě…
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Není ale nijak složité si je doma vyrobit. Pokud nemáte speciální cukrářský nástavec, vytvořte si na piškotu dutý…
Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme vejce, máslo, podmáslí, amaretto a řádně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme půl těsta. Do druhé půlky…
Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě…
Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě…
Žloutky oddělíme od bílků a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vařečkou jemně vmícháme mouku smíchanou s kakaem, přidáme citronovou kůru a nakonec zlehčíme sněhem…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Moučník nemusíte chystat pouze pro návštěvu nebo při sváteční příležitosti. Upečte si lahodné řezy jen tak pro sebe a rodinu. Pláty těsta s pudinkovým krémem se po…
Piškotové rolády jsou velmi oblíbené. Kombinace nadýchaného piškotu a lahodné náplně chutná skvěle. Tentokrát použijeme ořechový piškot a naplníme ho voňavým krémem z…
Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a práškem do pečiva, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli. Obojí spojíme. Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný…
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy…
Smícháme sypké suroviny a poté přidáme ostatní.Ušleháme vše dohromady.Vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.Pečeme na 200 °C cca 50 minut.
Do mísy nasypeme mouku a prášky do perníku, prášek do pečiva, cukr a pudingový prášek. V další míse smícháme med, mléko, olej, vejce a přilejeme k sypké směsi. Společně…
Postup Dno hlubšího plechu vyložíme světlými sušenkami. Z mléka, pudinkových prášků a krystalového cukru uvaříme hustý pudink. Ještě horký rozetřeme v rovnoměrné…
Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.Do vychlazeného základu šlehačem postupně vmícháme změklé máslo.Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Na plech poskládáme sušenky, které namáčíme do mléka. Poté uvaříme čokoládový pudink (litr mléka, 6 lžic cukru, 3 pudinky)a zalijeme sušenky. Potom na pudink rozložíme…
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se…
Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší míse si rozmačkáme máslo s cukrem a pak přidáme vajíčko a…
Tvarohy, nevyšlehanou šlehačku, cukr, van.cukr vyšlehat, přidat najemno nakrájený kompot ( asi 1/3 z jednoho nechat na ozdobu ). Podle návodu připravit žel. ztužovače…
Proč je nutné připravit gril na sezonu a co dělat, abyste místo skvělé grilovačky neměli ostudu
Borůvkobraní 2022: Soutěž jedlíků, borůvkový likér i akce Pepy Nemravy aneb 10 kulinárních zastavení, která by vám neměla uniknout
Téměř bezpracné masopustní koblihy z trouby: Ochucené vanilkou a rumem voní na dálku a jsou neskutečně nadýchané