Buchta s tvarohem a želé
Recept ještě nebyl hodnocenPřestože většinou snídáte ovesné vločky a obilné kaše, jednou za čas není na škodu dopřát si pořádnou dobrotu. Nejlépe se svěží tvarohovou náplní, zalitou želé. K tomu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přestože většinou snídáte ovesné vločky a obilné kaše, jednou za čas není na škodu dopřát si pořádnou dobrotu. Nejlépe se svěží tvarohovou náplní, zalitou želé. K tomu…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
Jednotlivá těsta samostatně zpracujeme. Z ořechového těsta vykrajujeme větší hvězdy, které upečeme. Z pudinkového těsta vykrajujeme menší hvězdy , které upečeme-…
Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a práškem do pečiva, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli. Obojí spojíme. Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný…
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své.…
Klasicky si urobim piskotove cesto, zatial bez kakaa. Dve tretiny cesta vylejem na vymasteny a vysypany plech a rozotriem po celom dne. Do ostatneho cesta si vmiesam…
Na teplé letní dny se hodí upéct opravdu snadné moučníky. Tento koláč propojí dokonale jemné máslové těsto s lahodným pudinkem, který je proložený kusy čerstvého…
Nejdříve si připravíme náplň - z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme…
Ve studeném mléce rozmícháme jahodový pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek nebo sklenic.Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Na vále nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované, rozválíme ho pizza válečkem na pečicí papír, který vložíme do kulaté formy.…
Na vále nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované, rozválíme ho pizza válečkem na pečicí papír, který vložíme do kulaté formy.…
S parným létem přichází také ruku v ruce sklizeň snad všemi oblíbených jahod. Jestli nevíte co z nich připravit a hledáte inspiraci, pak vyzkoušejte skvělý pudinkový řez…
Uvaříme hustý pudink z půl litru mléka a dvou pudinků.Dáme do stroje vyšlehat, aby chladl nebo můžeme dát do umyvadla studenou vodu, do které hrnec postavíme a mícháme…
Zužitkujte sklizeň jahod a připravte si jednoduché a rychlé pudinkové řezy z listového těsta. Sklidí úspěch nejen u dětí, ale i u dospělých strávníků. Řezy budou skvěle…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Vejce ušleháme s cukrem, mouku promícháme s kypřícím práškem a kakaem a vmícháme do ušlehaných vajec. Těsto rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v předem…
Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček. Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečem…
Dnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Podzimní úrodu v poslední době velice oblíbených dýní můžeme zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou doslova dělat…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny.Pak postupně zašleháme horkou vodu. Vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný + vysypaný plech s vyšším okrajem a…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále