Křehký švestkový koláč (na menší plech)
Recept ještě nebyl hodnocenNástup podzimu hlásí také dozrání posledních zbytků z úrody v zahradě. Na koláč z tohoto receptu tak můžete použít třeba švestky. Klasické těsto s vanilkovým pudinkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nástup podzimu hlásí také dozrání posledních zbytků z úrody v zahradě. Na koláč z tohoto receptu tak můžete použít třeba švestky. Klasické těsto s vanilkovým pudinkem…
Jednoduchý, ale výživný a bílkovin plný koláč, který je na svém povrchu dozdoben oblíbeným ovocem. Ať už na snídani, svačinu pro děti nebo pro nečekanou návštěvu…
Pekáček nebo formu vyložíme potrav.folii, uložíme piškoty a polijeme kávou s rumem. Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní. Na náplň rozetřeme polovinu krému…
Pekáček nebo formu vyložíme potrav.folii, uložíme piškoty a polijeme kávou s rumem. Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní. Na náplň rozetřeme polovinu krému…
Máslo utřeme s cukrem, postupně zašleháme vejce, pak přimícháme mouku s kypřícím práškem, skořici a kakao. Tvaroh dobře promícháme s cukrem a pudinkovým práškem.Formu…
Vypracujeme těsto z mouky, cukru, Hery, 1 vejce, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu.Mák umeleme, přelijeme ho 100 ml vařícího…
Pokud vás od pečení koláčů odrazuje doba kynutí těsta, vyzkoušejte tento recept na fantastické koláčky, plněné tvarohem a meruňkovou marmeládou, které připravíte zcela…
Jablka příčně překrojíme v polovině a pomocí nože či ostré lžičky v nich vydlabeme důlek - tak, abychom neporušili slupku. Vydlabanou dužinu dáme stranou. Smícháme…
Nejdříve si uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty. První plát přeneseme na plech vyložený papírem na…
Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách najdeme.Švestky dáme do hrnce…
Milovníkům bílkového cukroví srdce jen zaplesá, když se křehké těsto doslova rozplyne na jazyku. Příprava laskonek se může zdát složitá, nejdůležitější je však vychytat…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…
Listové těsto rozdělíme na 2 půlky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200° C do zlatova. Necháme vychladnout.Do 1/3 mléka vmícháme pudinkový prášek a 1 žloutek.…
Korpus: Kromě vajíčka vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vtlačte do koláčové formy a vytvarujte hezky do krajů, aby…
Z ingrediencí na vypracujeme hladké jemné těsto.Dáme jej odpočinout do lednice.Mezitím uvaříme klasickým způsobem pudink a dáme zakrytý vychladnout.Vál lehce podsypeme…
Nejdříve upečeme piškoty : Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a…
Znáte pudinkáče? Legendární dobrota z kynutého těsto naplněná jemným vanilkovým krémem potěší každý mlsný jazýček. Příprava potřebuje více času, ale není složitá, tudíž…
V trošce mléka si rozmícháme vajíčka a směs mouky, pudingu. Mezitím si zbytek mléka dáme vařit, přidáme cukr a jakmile začne vařit, přilijeme směs vajíček s moukou. Za…
Nadýchaná piškotová roláda s jemným pudinkovým krémem patří mezi českou klasiku. Chutná skvěle a vypadá ještě lépe. Připravit ji můžete jen tak ke kávě, ale i jako…
Uvaříme si puding z 1 l mléka a 2 pudinků. Přichystáme si formu do které budeme tiramisu dělat (viz. obrázek). Na dno vyskládáme bebe sušenky. Puding necháme chvilku…
Spodek dortové formy si vyložíme pečícím papírem a kraje si namažemmé máslem. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, půlku prášku do pečiva + máslo a vejce. Těsto…
Z uvedených surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Na pekáč položíme pečicí papír – je důležitý! Na něj vysypeme 3/4 směsi. Z mléka, pudinkových prášků a cukru…
Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…