Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenK létu patří výborné moučníky, ve kterých si vychutnáme sezónní ovoce. V tomto koláči doplníme kynuté těsto jemnou tvarohovou náplní, sladkými jahodami a zlatou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K létu patří výborné moučníky, ve kterých si vychutnáme sezónní ovoce. V tomto koláči doplníme kynuté těsto jemnou tvarohovou náplní, sladkými jahodami a zlatou a…
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, kakaem a práškem do pečiva, dáme olej, vejce a mléko a umícháme těsto, které upečeme na vymazaném a moukou…
Dokonalý pudinkový moučník s ovocem. Hodí se na nedělní pečení, na oslavu pro děti, nebo ke slavnostním příležitostem. Na vrchu ho můžete ozdobit čerstvými lístky máty…
Tento pěkný a osvěžující dezert je jako stvořený pro letní dny. Najdeme v něm maliny, piškoty, pudink ochucený vaječným koňakem a šlehačku. Poháry podáváme ozdobené…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Směs na těsto vylijeme mřížkově na těsto a pečeme na 150 stupňů.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s kakaem, kávou nebo citronem a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech…
Piškot: vše vyšlehat a dát péct. Jablečná náplň: vše promíchat, povařit na plotýnce a nalít na vychladlý piškot. Dát do lednice ztuhnout. Vršek: ušleháme dvě…
Výtečný křehký koláč s bohatou tvarohovou náplní se skořicí a rozinkami, zdobený plátky hrušek a mandlí potěší nejen vaše oči, ale i chuťové pohárky. Krásný podzimní…
Dortovou formu průměr 20cm vytřeme tukem a posypeme ořechy . Uvařenou rýži smícháme s dalšími přísadami, které jsme trochu vyšlehali a rozdělíme ji na 3 díly. …
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme variantu s tepelnou úpravou ve vodní lázni.…
Pokud vás už omrzel tradiční vaječný likér, máme pro vás recept na výborný krémový likér připomínající Baileys. Nalijte ho do ozdobné lahvičky s ručně psanou etiketou a…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečícím papírem…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme…
Čokoládové Baileys je dokonalým spojením jemného irského likéru a bohaté chuti rumu. Tento lahodný nápoj vás jistě zahřeje. Ideální pro zimní večery, sváteční přípitky…
Karamelový likér ve stylu Baileys, je sladký a sametově jemný nápoj, který si zamilujete na první ochutnání. Spojení smetany, mléka a alkoholu vytváří dokonale lahodný…
Ořechy a karamel, to je prostě nerozlučná dvojce. Z máslového těsta, do kterého přidáme mleté ořechy upečeme kolečka, která po vychladnutí slepujeme karamelovým krémem z…
Překvapte rodinu nebo přátele svěžím citronovým krémem ochuceným vaječným koňakem. Jeho chuť skvěle doplňuje sladký ovocný sirup a jemná zakysaná smetana. Na zdobení…
Granátové jablko je známo svými blahodárnými účinky pro naše tělo, proč ho tedy nezkombinovat s něčím sladkým na zub. Krémové minicheesecaky s vrstvou želé a zrníčky…
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Jste v časové tísni a potřebujete rychle upéct sladký koláč? Zkuste korpus koláče upéct v mikrovlnné troubě, je to rychlejší než v klasické troubě a pak už jen stačí…
Připravte si domácí, krémovou čokoládu, která je plná kvalitního kakaa a voní po skořici. Hotovou můžete dozdobit šlehačkovou čepicí, dětem dát do hrníčku marshmallows a…
Koláče s ovocem a drobenkou jsou evergreenem našich domácností. Inspirujte se tímto receptem, připravte jemné kynuté těsto, doplňte jej kousky kyselkavých meruněk a…
Tvaroh ušleháme s cukrem, vejcem, pudinkem, jogurtem a dáme zatím stranou. Vejce ušleháme s cukrem. Pramínkem přidáme olej. Nakonec přilijeme mléko se strouhaným…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…