Králičí závitky"Wasabi"
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí stehna opláchneme, osušíme a vykostíme. Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu. Maso přes…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí stehna opláchneme, osušíme a vykostíme. Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu. Maso přes…
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme, odložíme. Na 1 lžíci oleje ze sušených rajčat osmažíme zelenou cibulku, přihodíme na kostičky nakrájenou cuketu, na nudličky…
Hlávkový šalát nakrájame na niekoľko častí a dáme na tanier. Pokvapkáme olivovým olejom.Cuketu a syr nastrúhame (alebo nakrájame) na hranolčeky.Pridáme na rezance…
Nejlépe večer umícháme z uvedených surovin“masovou“směs. Vynecháme pouze lahůdkovou cibuli. Dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice. Poté přidáme nakrájenou…
Omytou cuketu a nakrájíme škrabkou na hodně tenká kolečka. Uložíme na talíř tak, aby se překrývala. Mezi ně můžeme proložit rajčata.Do malé sklenice s uzávěrem dáme…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olivový olej a zesklovatíme jemně nasekanou cibuli. Přidáme maso, nakrájené na malé kostičky, osolíme a opepříme. Mícháme než maso zbělá,…
Zapneme troubu na 200 °C. Lososa osolíme a opepříme z obou stran, zakápneme citronovou šťávou a necháme 10 minut stranou. Do rozehřáté pánve dáme olej a lososa opečeme…
Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky a řezné strany obalíme v koření. Olivy rozpůlíme, česnek nakrájíme na plátky, olivy na poloviny, cibulku a pórek na kolečka…
Maso nakrájíme na nudličky. Šalotky a česnek oloupeme. Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na tenké klínky. Stroužky česneku nakrájíme na plátky.V hluboké pánvi nebo kastrolu…
Čočku uvaříme podle návodu.Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Hřbítky osolíme, pomažeme hrubozrnnou hořčicí a rozdělíme na ně sušená rajčata nakrájená na proužky.Svineme do roládky a pevně ovineme plátky slaniny.Na pánvi…
I z méně zajímavých zásob v chladničce a spíže lze připravit luxusní a chuťově zajímavé jídlo. Z běžných makaronů se díky smaženým celerovým lupínkům stane neotřelá…
Zajímavou variantou pomazánky je tato z vařených brambor. Společně se sušenými rajčaty a kořením je orestujeme doměkka. Do jemné pomazánkové konzistence nám pak pomůže…
Odlehčená příprava těchto vepřových masových závitků nic neubere výsledné chuti masa. Náplň je jemně pikantní díky pálivým snack klobáskám. Příprava na páře je…
Medvědí česnek je velmi aromatickou bylinou, která se v naší kuchyni uplatní zejména na začátku jara. Vyzkoušejte tuto pomazánku z listů česneku v kombinaci se sušenými…
Výborná verze bramborového salátu bez použití tučné majonézy. Použitím medvědího česneku dosáhneme neobvyklé chuti. Hned po prvním ochutnání si ho musíte zamilovat,…
Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme…
Vděčným rychlým obědem jsou těstoviny, ke kterým v období čerstvých hřibů, můžete připravit skvělou smetanovou omáčku, která je nejen vegetariánská, ale i bezlaktózová.…
Už jste zkusili připravit roládu z vykostěného kuřete? Ne? Právě je nejlepší chvíle. Lahodná náplň, jemné maso z kuřete, propečení tak akorát a vhodná příloha. To jsou…
Vynikající jarní pokrm, který překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento lehký a rychlý recept je ideální jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako samostatný…
Tyčinky z listového těsta jsou jednoduchou a oblíbenou pochoutkou, ideální k pivu či vínu. Křehké, zlatavé těsto se často doplňuje sýrem, solí, semínky nebo bylinkami,…
Listové košíčky se zeleninou jsou skvělou volbou pro lehký a chutný předkrm nebo pohoštění. Křehké listové těsto v kombinaci s jemnou zeleninovou náplní tvoří dokonalý…
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž