Silvestrovské pohoštění
Recept ještě nebyl hodnocenNa poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Maso nakrájíme na užší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, pak orestujeme zprudka na oleji, pak maso vyndáme, ve výpeku osmažíme cibulku s plátky česneku téměř do…
Králičí hřbet si naporcujeme na menší kousky. Zeleninu očistíme, mrkev a celer nastrouháme nahrubo, rajčata a fazolové lusky nakrájíme na kousky a cibuli nasekáme…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety,…
Toasty rozložíme těsně vedle sebe na papírem vyložený plech, potřeme omáčkou a posypeme sýrem, aby se při zapékání spojily.Dále poklademe zbytkem surovin, posypeme…
Brynzu, máslo a papriku spolu promícháme, můžeme i trochu našlehat ručním šlehačem, aby pomazánka byla hladká. Pak přimícháme 1 stroužek česneku (ale každý podle chuti),…
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Plněná zapečená rajčata jsou výborný nápad na zužitkování zbývajících surovin v chladničce. Vhodnou kombinací jednotlivých součástí se z rajčat stane delikatesa na…
Voňavá rajčata z vlastní zahrádky, vyzrálá na sluníčku, existují snad lahodnější? Pokud jste vysadili více než pár sazenic, brzy se spustí lavina úrody, kterou je nutno…
Pokud pěstujete rajčata a zvažujete, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníte recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíte z vlastních rajčátek, která jsou…
V jednoduchosti je krása i chuť. Jen několik málo surovin stačí k přípravě skvělého a sytého salátu. Maso z tuňáka, olivy a listový salát je skvělá kombinace pro lehký…
Cibulku, rajče, papriku, párek nakrájím na malé kousíčky. Na pánvičce rozehřejeme olej přidáme cibuli a mleté maso, osolíme a orestujeme a chvíli podusíme ( 5-10 minut).…
Něco malého k pivu a vínu. Hodí se k večernímu posezení s přáteli, nebo sledování televize. Pečení slaných pirožků navíc krásně provoní celou kuchyň.
Končí léto a na zahrádce máte rajčata, která už nestihnou dozrát? Způsobů, jak si s nimi poradit, je několik. Například z nich můžete připravit tuto zajímavou čalamádu s…
Nedozrála vám rajčata? Udělejte čalamádu. K rajčatům přidejte cibuli a okurky, zalijte nálevem a již nemusíte sterilovat. Je rychle hotová a příjemně pikantní. Použijete…
Uvařim si těstoviny.Na pánvičce opeču cibulku, přidám maso a nebo salám, zaliju rajčatovým pyré, přidám koření, nastruhanou nivu a na závěr česnek. Omáčku nalijeme na…
Omyté maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech…
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme slaninu a lehce osmahneme. Přidáme jemně pokrájené žampiony a rajče, rajský protlak, paštiku, trochu čili omáčky. Necháme…
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Těstoviny jsou vděčná kuchyňská surovina. Pokud máme nějaké vhodné komponenty ještě i ve spíži nebo ledničce, můžeme připravit večeři během půl hodiny k naprosté…
Čockový salát je chutné jídlo, které můžete použít jako sytou večeři, letní oběd, nebo zajímavou přílohu. S šunkou, vejci a zeleninou tvoří zajímavou kombinaci, která…
Dáme vařit těstoviny do mírně osolené vody.Na pánvi na troše oleje osmahneme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, okořeněná dle chuti, například směsí na kuře, chilli nebo…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás…