Chléb s omeletou (vaječný řízek)
Recept ještě nebyl hodnocenRozklepneme vejce do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme. Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka. Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozklepneme vejce do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme. Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka. Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…
Kdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na tenké plátky, které pak orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Opláchnutá rajčata nakrájíme na kostičky, nebo na plátečky, jak kdo…
Cizrnu z plechovky slijeme (malou trošku nálevu můžeme nechat) a na jemno nameleme. Přidáme nasekanou jarní cibulku, petrželku kudrnku, na drobno nakrájené rajče a…
1. Na oleji jemně orestujeme česnek, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidáme cukr a čerstvá i loupaná rajčata. Necháme 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolíme,…
Podle návodu uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou olivového oleje.Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji (přidala jsem i trochu šťávy z…
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou…
Kotlety si naklepeme, osolíme opepříme a zprudka opečeme na předem zesklovatělé cibuli. Když se maso zatáhne, posypeme na kousky nakrájenou paprikou, po chvíli přidáme…
Rajčata, mozzarella a bazalka, to jsou barvy, vůně a chuť Itálie. Jen při pohledu na takto upravený talíř se vám vrátí vzpomínky na dovolenou ve Středomoří. A zajisté to…
Tarhoňu uvaříme v osolené vodě cca 8 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené drůbeží maso,…
Ledový salát natrháme nebo pokrájíme do větší mísy.Přidáme kousek nakrájené červené papriky, cibule nakrájené na kostičky a rajče nakrájené na měsíčky.Zeleninu posypeme…
Cuketa na kari s tofu, je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje jemnou chuť cukety s exotickým nádechem kari koření. Tofu dodává jídlu bohatý obsah bílkovin a je…
Italové se bez rajčatového suga neobejdou, neboť tvoří základ italských rajských omáček. Recept je vhodný k těstovinám, když je zahuštěný tak jako základ na pizzu, nebo…
Zbyl vám kus chleba, který už nikdo nechce? Nevyhazujte ho a udělejte si topinky. Popadněte pánev a přichystejte směs, která se na nich bude skvěle vyjímat. Hodí se na…
Snad nejoblíbenější dětská polévka, rajčatová s domácími nudlemi. Zeleninový základ dává polévce skvělou chuť a domácí nudle se k ní skvěle hodí. Vaše děti budou z…
Jídlo z jednoho pekáčku vám vždy ušetří čas a můžete spolu zkombinovat vše, co máte rádi. Kuřecí prsa zapečená s bramborami, cibulí a krémovou omáčkou ze zakysané…
Nachystáme 4 zapékací misky, které zlehka vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 200 st.Rajčata nakrájíme na silnější plátky, dáme na plech vystlaný papírem na pečení,…
Pokrájené maso na drobnější kousky osmahneme na oleji, přidáme přiměřené množství grilovacího koření (já nešetřím). Doporučuji nechat i chvíli pod pokličkou, maso pak…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme podle chuti, zakápneme lžící oleje a šťávou z půlky citronu a necháme nejlépe přes noc…