Květák se sezamovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNajprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Najprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc…
Okurku na vrchu odkrojíme a lžičkou vydlabeme dužinu na 0,5 cm. Vnitřek okurky osolíme. Kuskus zalijeme vroucím vývarem nebo osolenou vodou a necháme nejméně 5 minut…
Rajčata nakrájíme na kolečka a papriky na proužky. Nakrájíme také šunku a sýr.Připravíme pekáček vymazaný máslem a dáme do něj toustový chléb namočený v mléce s…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.Okmínujeme, přidáme provensálské koření, rajský…
Do kastrolu dáme vrstvičku oleje, na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme na nudličky nastrouhané mrkve i celer a pět minut dusíme. Podlijeme asi 3/4 l…
Všechno zpracujeme a utvoříme koule. Necháme je v ledničce hodinku odležet.Na oleji orestujeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme masové koule a krátce opečeme.…
Na oleji orestuji cibuli, přidám pokrájená a umytá játra, která zprudka orestuji. Pak zapráším lehce moukou. Přidám pokrájené papriky, rajčata, česnek a koření. Zaleji…
Na oleji zpěníme krájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, mleté maso, podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a 20 min povaříme. Přidáme krájené cukety a rajčata a 10…
Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle na zemiaky alebo na jemnom strúhadle. Pridáme múku a soľ a dobre premiešame.Do vriacej osolenej vody sádžeme halušky cez…
Omytý květák uvaříme ve slané vodě, necháme okapat a rozmixujeme. Nechávám kousky květáku, ale kdo chce, může umixovat téměř dohladka. Uvaříme hustší bešamel, vmícháme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a kmín.Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, podlejeme 2 lyžicami vody, osolíme, okoreníme a zakryté 10 min dusíme.Pridáme nakrájané…
Těstoviny: Typ penne vařit v osolené vroucí vodě 10 minut. Scedit, okapat a v hrnci přelít olivovým olejem. Přidat 3 polévkové lžíce jemně strouhaného parmezánu a…
Quinou propláchneme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Vaříme do měkka.Osmahneme nakrájenou cibuli, kterou pak dáme stranou. Na oleji osmahneme do křupava tofu a…
Brokolicu 3-5 min povaríme v osolenej vode alebo v pare.Na oleji za stáleho miešania orestujeme cesnak rozrezaný na polovice. Cesnak vyberieme, do oleja dáme scedené…
Kuřecí stehna osolte a obalte v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a stehna na něm orestujte do zlatova. Vyjměte je ven a…
Kučeravý kel (kadeřávek) nakrájame na rezance, pridáme olej, soľ a rukami dobre postískame, aby kel skrehol. Necháme postáť, kým urobíme dresing.Vodu dáme do hrnčeka…
Mrkvu, zeler a jablká nastrúhame na hrubé rezance. Premiešame.Zmiešame olej, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a vmiešame do šalátu. Dáme do chladničky, kým pripravíme…
Kuřecí prso nakrojte na šikmo a pořádně naklepejte z obou stran, poté ho osolte a opepřete.Nakrájejte papriku, rajče, okurku, ledový salát, mrkev nastrouhejte nahrubo.…
Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky.…
Odkrojte vrchní část rajčat tak, aby na ní zůstala stopka, a vydlabejte je.Připravte náplň: všechny ostatní suroviny dejte do mísy a ušlehejte je.Rajčata naplňte,…
Nejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Zeleninu i maso nakrájíme a nasypeme do misky.Přidáme jogurt, osolíme, opepříme. Uložíme do chladu a necháme proležet půl hodiny.
Rybu ovaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10 až 15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout.Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…
Hitem internetu je smashed potato salad. Křupavý salát z mačkaných brambor se speciálním dresinkem je svěží a lehký
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil recept na houbovou omáčku s jemným karlovarským knedlíkem
Bubble and squeak: Slavný britský pokrm z brambor a zbytků „co dům dal“ báječně chutná, je snadný na přípravu a navíc levný