Kuřecí stehenní kousky s cuketou a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenKrásné letní dny trávíme raději venku a k vaření vybíráme raději recepty rychlé na přípravu. Kuřecí kousky se spoustou zeleniny a bylinek jsou toho důkazem. Nastrouhaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásné letní dny trávíme raději venku a k vaření vybíráme raději recepty rychlé na přípravu. Kuřecí kousky se spoustou zeleniny a bylinek jsou toho důkazem. Nastrouhaný…
Krásné letní dny trávíme raději venku a k vaření vybíráme raději recepty rychlé na přípravu. Kuřecí kousky se spoustou zeleniny a bylinek jsou toho důkazem. Nastrouhaný…
Tato vydatná polévka, nabízí chuť jemně vařených brambor, šťavnatých rajčat, krémových fazolí a aromatické bazalky. Je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a zasytí…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Chutney si můžete vyrobit téměř z jakéhokoli ovoce a zeleniny. Pojďte vyzkoušet chutney z nedozrálých rajčat, jablek a cibule, dochucené zejména zázvorem a feferonkou.…
Máte-li rádi ostřejší zeleninové omáčky k masu nebo uzenině, určitě si připravte a zavařte tento velmi pikantní kečup z rajčat, paprik, cibule a chilli papriček. V zimě…
Tato omáčka je plná čerstvých rajčat a šťavnatých paprik, které dohromady tvoří bohatou a aromatickou chuť. Ideální pro těstoviny, maso nebo jako základ pro další pokrmy…
Urodilo se vám hodně zeleniny a vy nevíte co s ní? Výborný zavařený zeleninový salát ve sladkokyselém nálevu vám bude po ruce i v zimních měsících. Využijete ho nejen…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená sušená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám,…
Jídla z jednoho pekáče si v dnešní uspěchané době získávají stále větší oblibu. Zde jsou místo klasických brambor nebo rýže použity těstoviny. Dokonale do sebe natáhnou…
Léto vrcholí, rajčata a papriky krásně zrají a tak je dobré, abychom se jimi zásobili na zimu. Zeleninu připravíme jako směs na lečo, naplníme do krabiček a zamrazíme.…
Kečup milují děti i dospělí. Zkuste si vyrobit domácí kečup bez přidaných barviv a éček a ochucený tak, jak ho máte rádi. Rajčata, cibuli a jablko dusíme spolu s kořením…
Spojení červené čočky a šťavnatých rajčat vytváří lahodnou kombinaci chutí, která zahřeje a zasytí. Tato polévka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitamíny, což z ní…
Zázvorem, kurkumou a římským kmínem je kořeněná dušená směs kuřecího masa, špenátu a červené čočky. Kdo má rád lehce pikantní, přidá trochu chilli, podle chuti. Pokrm…
Slzovka, jedna z nejstarších bezlepkových plodin je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Je známá také jako Jobovy slzy nebo "bezlepkové kroupy". Je bohatá na…
Vychutnejte si rozmanitost domácí kuchyně s pokrmem z brambor, lilku, cukety a rajčat. Tento lahodný a voňavý hlavní chod s vůní šunky, může být obědem, večeří a hodí se…
Snadný a rychlý pokrm pro milovníky vegetariánské kuchyně zvládnou i začátečníci. Jídlo stihnete připravit do 30 minut, pochutnáte si a tělu dodáte spoustu prospěšných…
Tento recept je ideální pro letní dny, kdy jsou čerstvá zelenina snadno dostupná a chcete připravit lehké, ale výživné jídlo. Zapečené plátky lilku, cukety a rajčat…
Kus dobře upečeného vepřového bůčku zajisté přijde k chuti všem vašim strávníkům. Vepřový bůček na pivě, pečený společně se zeleninou voní krásně po bylinkách a česneku.
Hustá zeleninová polévka s pohankou je výživný a sytý pokrm, který zahřeje a dodá tělu potřebnou energii. Tato bezlepková varianta klasické zeleninové polévky je ideální…
Potřebujete-li odlehčit stravu, či vaříte-li pro diabetika, připravte velmi lehkou variantu oblíbeného salátu. Mozzarella, pekingské zelí, vyzrála rajčata, ořechy a…
Quinoa se skvěle hodí do salátů, dodá jim nadýchanost a salát díky ní dobře zasytí. V kombinaci s pečenou zeleninou, cizrnou a jednoduchým dresinkem chutná skvěle,…
Kuřecí prsa pečená v zelném listu s Romadurem a pečenými bramborovými vrtulemi mají výraznou a aromatickou chuť. Netradiční zelný salát z kysaného zelí s rajčaty a…
Jak na dokonalý rakouský makovec bez mouky: O vláčnost se postarají vajíčka, o nadýchanost sníh
Pozor na skrytý gluten! Jak začít s bezlepkovou dietou snadno a rychle?
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek