Rajská omáčka se skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenNa kokosovém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme sterilovaná bio rajčata, nastrouhané větší jablko a hrnek vody. Promícháme a přivedeme k varu. Do sítka na koření si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na kokosovém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme sterilovaná bio rajčata, nastrouhané větší jablko a hrnek vody. Promícháme a přivedeme k varu. Do sítka na koření si…
Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1…
Do hrnce dáme tuk a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, dáme mouku a uděláme si cibulovou jíšku, přidáme mleté papriky, necháme je zpěnit a hned…
Připravíme rajčata - vyřízneme ďolíky a plníme masovou náplní. Plněná rajčata dáme do pekáčku, můžeme zdobit sýrem, petřželkou, podlejeme hrnkem vody a zapékáme 20min.
Veku si natřeme máslem a sojanézou, poklademe na půl kolečka pokrájeným rajským, pár proužky cibule a ozdobíme petrželkou. Malinko osolíme, případně opepříme. Kdo…
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, pak osolíme a opepříme. Do remosky/pekáče nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.…
V osolené vodě uvaříme lasagne. Na oleji zpěníme bazalku, zalejeme mletými rajčaty a bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit. Dno zapékací misky poklademe…
Játra opláchneme,očistíme od případných žlučovodů a blanek a můžeme je rozříznout na polovinu. Slaninu,mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky-asi 0,5cm,cibuli na…
1) Nakrájené suroviny smícháme, zalijeme šťávou z citronu a olejem. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Kroupy propláchneme ve studené vodě a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pěnu během vaření odebíráme, protože vývar z krup použijeme, bude takto „čistější“. Uvařené kroupy…
Tobolky okry zbavime stopek, nakrajime na vetsi kousky a na 15 minut namocime do octove vody. Ocet nam okru zpevni a odstrani cast slizovitych latek, ktere tobolky…
Omytá stehna osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením a na drobně pokrájené cibuli z obou stran osmahneme. Mezitím si nakrájíme spařená a oloupaná rajčata a na…
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …
Nejdřív si usmažíme na cibulce(trochu si jí můžeme nechat do pekáče k roládě) vejce, osolíme je a ještě do horkých rozmícháme tavený sýr dokud se nerozpustí, osolíme,…
Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si pekáč vymažeme máslem a následně posypeme půlkou uvařené rýže. Poklademe na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme…
Do pánve si dáme máslo a na něm rychle osmahneme mletou papriku, přidáme cibulku nakrájenou najemno, ale jen chvíli, pak přidáme houby, osolíme a dusíme, podle potřeby…
Vepřové maso umeleme a restujeme na kapce oleje, okořeníme(sůl, pepř, mletá paprika) přidáme rajčata a dusíme cca 20minut. Lasagne uvaříme zvlášť. Do zapékací mísy…
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech…
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, houby očistíme a také pokrájíme. Na teflonové hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby a zeleninu a pod pokličkou dusíme…
Cestoviny uvaríme. Medzitým tuniaka necháme odkvapkať, narežeme cibuľu na tenšie plátky, paradajky na väčšie kocky, olivy na malé kolieska a všetko spolu s korením…
Černou rýži propláchneme, zalijeme hrnkem vody a uvaříme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Použijeme stejné množství vody jako rýže. Mně se osvědčilo rýži na několik…
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje. Fazolové lusky si taky uvaříme v mírně osolené vodě. Až je uvařeno, tak scedíme a necháme okapat.…
Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Maso zasypeme provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, pokrájenými kousky česneku a…
Jak na výborný jarní špenát z kopřiv: Mladé lístky je nutné dobře spařit, pak bude chuť jemná a lahodná
Byliny v kuchyni: Šípkový čaj na podzim skvěle posílí imunitu a prospěje i dýchacím cestám
Red Velvet Cake: Jak vznikl ikonický americký dort a odkud má svou červenou barvu?