Ozdobné taštičky
Recept ještě nebyl hodnocenLístkové cesto vyvaľkáme a narežeme na štvorce 6 x 6 cm. Zložíme do trojuholníka a radielkom narežeme 2 zárezy od prepony trojuholníka k vrcholu tak, že nedorežeme (…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lístkové cesto vyvaľkáme a narežeme na štvorce 6 x 6 cm. Zložíme do trojuholníka a radielkom narežeme 2 zárezy od prepony trojuholníka k vrcholu tak, že nedorežeme (…
Rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a…
Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a strouhanku. Z masové směsi vytvoříme menší kuličky a na pánvi je opečeme. Potom přidáme rajčatový protlak, trochu ho…
Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila.Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a…
Maso omyjeme, osusime a potreme horcici. Osolime a opeprime. Cibuli oloupeme a nakrajime. Mrkev a rajcata nakrajime na kosticky. Troubu predehrejeme na 180°C. Olej…
Cuketu omyj, rozpůl a vydlabej. Vydlabanou část nakrájej na kostky či různé kousky, použije se také na náplň. Cukety dej do trouby a předpeč. Nakrájej cibuli, na tuku…
Mlete maso ochutime (sol, korenie, oregano, cesnak, skorica), pridame vajicko a premiesame. Z hotovej zmesi tvarujeme gulicky, ktore striedavo napichujeme na spajlu…
Mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a necháme v chladničke cca 2-3 hod postáť.Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom strúčiky fazuliek (krátko,…
Mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a necháme v chladničke cca 2-3 hod postáť.Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom strúčiky fazuliek (krátko,…
Cibulku nakrájíme nadrobno, rajče na čtvrtky a papriku na kostky. Sýr nakrájíme na menší kostičky a vše smícháme dohromady s majolkou. Osolíme a opepříme dle vlastní…
Oloupanou dýni zbavenou dužiny nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev očistíme nakrájíme na kostičky, rajčata nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olej, na…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kostičky, osmažíme na pánvi na troše oleje, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou…
Papriku zvrchu odřízneme, opatrně vykrojíme jadérka. Cottage smícháme s nasekaným libečkem a naplníme papriky. Zapékací mísu vymažeme troškou oleje a položíme papriky. …
Mangold umyjeme, zvlášť pokrájame "rapíky" (stonky) na cca 3 mm kúsky, zvlášť listy.Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, prihodíme pokrájané paradajky, rapíky, pretlačíme…
Na kosticky nakrajenou cibuli zpenime na lzici oleje ve vetsim kastrolu. Pridame na drobnejsi kousky rozebrany syrovy kvetak a opekame asi pet minut. Pridame pepr a…
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Na uleji opražíme krátko na polkolieska narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané paradajky, osolíme,…
Do hrnce, (třeba i tlakového,) vložíme maso (hovězí žebro), stonek libečku, 1/2 petržele, jeden stonek řapíkatého celeru, oloupanou cibuli a rozkrojenou mrkev. Vhodíme …
V kastrole s olejem opečeme maso dohněda. Když je propečené, přidáme cibuli, po zesklovatění i česnek a pomalu dusíme. Posléze přidáme víno, rajčata a nakrájenou…
Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, …
1.Cibuli, fenykl a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a také nakrájíme. Česnek rozmáčkneme nožem a nasekáme najemno. 2. Na olivovém…
Rajčata, cibuli a salám nakrájet, přidat sůl, pepř a okyselit octem dle chuti. Nechat chvíli v chladu.
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáčika a zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme a okoreníme. Zakryjeme na kocky narezanými zemiakmi, štvrťkami paradajok…
Z bílé papriky (nebo plátku sýra) a ze zelené papriky vykrojíme plátek, z rajčete vykrojíme stejně velký dílek a složíme je dohromady. Ze slupky černé olivy, (švestky…
Milionové těstoviny: Million Dollar Spaghetti jsou bohaté, ale navzdory názvu při jejich přípravě spíš ušetříme
Jídelní rozmary slavných: Tomáš Baťa chtěl učit Čechoslováky správně snídat, jedl zdravě, ale nikdy si neodpustil citronový chlebíček
Jako v peřince: Savojský řízek je šťavnatý a měkoučký díky speciálnímu obalování. S bramborovým salátem nemá chybu