Pórek s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenPór nakrájame na kolieska, paradajky na mesiačiky, cibuľu nadrobno, cesnak nasekáme.Pridáme zázvor, sójovú omáčku podľa chuti a premiešame. Zakryjeme a dáme odležať do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pór nakrájame na kolieska, paradajky na mesiačiky, cibuľu nadrobno, cesnak nasekáme.Pridáme zázvor, sójovú omáčku podľa chuti a premiešame. Zakryjeme a dáme odležať do…
Rajčata, oloupanou cibuli a jablka dáme vařit s octem, solí a paprikou. Vaříme 90 minut.Přidáme cukr a vaříme bez pokličky asi 15 minut.Po uvaření rozmixujeme, přecedíme…
1) Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši.…
Nejprve s předstihem namočíme zrna pšenice do vody (alespoň na 2 hodiny) a naložíme sýr. Marinádu připravíme z oleje, prolisovaného česneku, drobně pokrájené bazalky a…
Žampióny podusíme na kousku másla nebo uvaříme v troše osolené vody, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, mírně seřízneme vršky a částečně vydlabeme dužninu…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky narezanú cuketu, na rezance nakrájanú papriku a na plátky narezané šampiňóny. Osolíme, okoreníme a podlejeme 2…
Filety pangase nakrájíme na proužky - z každé cca 6 ks. Osolíme, posypeme s jedné strany kořením na ryby, z druhé bylinkami. Můžeme dle chuti zakápnou citronem. Obalíme…
Avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vyloupneme ze slupky.Rozmačkáme je vidličkou (pokud jsou tvrdší, můžeme použít ruční mixér).Přidáme na drobno nakrájenou cibuli,…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.…
Nejdříve prošleháme olej, ocet, sůl, cukr, pepř, česnek a chilli do hladké emulze. Rajčata a okurku nakrájíme na půlkolečka nebo osminky, cibuli na proužky.Do marinády…
Makrelu důkladně zbavíme kostí a natrháme maso na menší kousky.Zeleninu omyjeme nakrájíme na kostičky nebo jak každému vyhovuje. Fazolové lusky necháme v celku, pokud…
Jako první připravíme křehké těsto - smícháme všechny suroviny a necháme chvíli odležet.Mezitím, kdy těsto odpočívá, na pánvi osmahneme drobně nakrájenou cibuli, poté…
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, rajče, vepřové a vodu. Na mírném plameni dusíme asi 1 hodinu a půl. Namočíme fazolové (rýžové) nudle v misce dle…
Na oleji restujeme 1 min rascu, soľ a korenie.Pridáme ma kolieska nakrájanú mrkvu, chilli papričky a restujeme 5 minút.Vložíme na kocky nakrájané paradajky, arašidové…
Rajčata spaříme, oloupeme, vyndáme pecky s dužinou a nakrájíme na malé kousky, papriku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na…
Omáčku dělám k různým těstovinám, někdy s masem, jindy bez masa. Tentokrát jsem měla stehenní řízky od večera v marinádě, ale není to nutné. Očištěné maso nakrájíme na…
Omáčku dělám k různým těstovinám, někdy s masem, jindy bez masa. Tentokrát jsem měla stehenní řízky od večera v marinádě, ale není to nutné. Očištěné maso nakrájíme na…
Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, mlieku a cukre. Po vykysnutí ho pridáme spolu so soľou a olivovým olejom k múke. Cesto dobre premiesime, vytvarujeme z neho bochník,…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky, fazole scedíme a necháme okapat. Připravíme větší mísu, kde prošleháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl citronovou…
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody a potom uvaríme. Scedíme.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme huby, orestujeme, vložíme na rezance…
Šošovicu namočíme na pol hodiny do vody.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme narezanú ačokču (papriku) a paradajky, osolíme, okoreníme a restujeme 5…
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Olej rozehřejte v pánvi s vyšším okrajem, přidejte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte, přidejte chilli (podle chuti), rajčata…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Hotové je scedíme a do horkých špaget vmícháme žervé, na kostičky pokrájenou šunku, avokádo a rajčata. Podle chuti osolíme a…
Maso upečeme a pomeleme.Zeleninu pomeleme, přidáme Deko a vaříme cca 1 hod.Smícháme s masem a plníme do sklenic, sterilujeme jako maso 90°C - 3/4 hod.
Jak na maďarské bramborové langoše: Podle originálního receptu jsou uvnitř krásně měkké a zvenku křupavé
Vynikající carpaccio z hub: To hříbkové podle původního italského receptu je originálním předkrmem
Českem s chutí: Frgále, kyselica a dobrá slivovice? Ochutnejte Valašsko!