Rebarborový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenVětšina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…
Koláče jsou skvělý způsob, jak zužitkovat rebarboru. V tomto receptu je lehce kyselá rebarborová náplň doplněná sladkými rozinkami namočenými v rumu a navíc posypaná…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Zajímavou kyselkavou chuť rebarbory v tomto receptu zvýrazníte intenzivní a aromatickou chutí zázvoru. Díky této kombinaci vznikne lehce pikantní a osvěžující marmeláda,…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Také s láskou vzpomínáte na palačinky plněné marmeládou, které vám dělávala maminka? Zkuste i něco jiného. Je skoro neuvěřitelné, kolik chutí a podob tyto jemné a tenké…
Rebarbora je chuťově výraznou surovinou, do sladkého moučníku nám dodá trochu svěžesti a kyselosti. Vyzkoušejte tuto nadýchanou buchtu, jejíž těsto je protkáno kousky…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumble, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
Sezónní rebarboru můžete zužitkovat i jinak, než do moučníku. Vyzkoušejte zajímavou rebarborovou omáčku s estragonem. Kombinaci nakyslé chuti a jemně pikantního…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Koláč, skládající se z ořechového korpusu, potřený směsí kombinující nakyslou chuť rebarbory a jahodového džemu, potěší všechny vaše strávníky. S chutí se pusťte do jeho…
Galette je původem francouzská křupavá palačinka plněná slanou směsí. V tomto receptu však najdeme její sladkou variantu. Křehké těsto doplní tvarohová náplň, kterou…
Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Je mnoho možností jak jí zpracovat, ale pečené moučníky jsou opravdovou delikatesou. Ty sypané…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její…
Pokud nevíte, jaký moučník upéct pro návštěvu ke kávě, pak vyzkoušejte připravit kynutou buchtu s jahody a rebarborou, posypanou křupavou drobenkou navrchu. Její…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…