Bělehradský vepřový řízek
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem,…
Tyto šťavnaté a chutné řízky jsou naloženy v delikátní marinádě, která jim dodává bohatou a vyváženou chuť. Místo česneku můžete použít své oblíbené koření, nebo bylinky…
Maso nakrájíme na menší řízečky (lépe se smaží, obal z nich neopadává), zlehka naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a osolíme.Z mléka, vejce, sýru, majoránky a mouky…
Vepřové či kuřecí řízky v těstíčku jsou snadné na přípravu a křehké a chutné při konzumaci. Maso odležením získá bonusy, čekání na finální úpravu jim opravdu pomůže.…
Marinované maso je po přípravě křehké a výborně ochucené. To, že se dá připravit delší dobu dopředu, z něj dělá ideální pokrm pro plánovanou akci s rodinou či přáteli.…
Na pánvičce v oleji opečeme rychle, naklepané osolené, opepřené a počesnekované plátky masa. Přendáme do pekáčku,na každý kousek masa dáme nastrouhanou okurku ,…
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky…
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o…
Kdo ochutnal dokonalý řecký gyros, už nemusí jen vzpomínat. Můžete si hodně podobný poměrně snadno vytvořit v domácích podmínkách. Dokonalý gyros můžete podávat na…
Špízy jsou jedna z nejoblíbenějších grilovaných dobrot. Možnost spotřebovat různorodé suroviny, kombinovat a zkoušet nezvyklé varianty je velmi lákavá. Špízy z vepřového…
Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci. Zprudka opečeme na pánvičce…
Zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak i opláchneme a pokrájíme nadrobno.Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle…
Maso na řízky naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem a necháme uležet. Uděláme si omeletu z vajec, mléka, trošku soli, našleháme a přidáme nakrájenou šunku, opečeme na…
Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.V druhé pánvičce…
Brambory na jemno nastrouhejte.Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne…
Omyté a osušené řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí, kdo chce může přidat trochu chilli. Maso důkladně pomažeme hořčicovou směsí a necháme v…
Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte…
Maso potřeme z obou stran pestem-na jeden řízek jednu lžici. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem naskládáme řízky. Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do misky,…
Masové špízy připravíme naprosto jednoduše z kousků vepřového masa, které proložíme oblíbenou uzeninou a kousky žampionů. K nim pak můžeme podávat osvěžující rajčatový…
Maso si naklepeme a jen lehounce osolíme. V míse si rozšleháme vejce se sojovou omáčkou, solamylem, rozetřeným česnekem, olejem a parikou. Do vzniklé marinády si…
Maso a brambory chvilku povaříme ve vode ( musíme každou chvilku míchat ). Posypeme trochou mleté papriky, přidáme jeden bujón, bobkový list, zalijeme cca 1 l vody a…
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.Hotové dáme do pekáčku nebo do remosky, nalijeme na ně celou Moravanku …
Řízky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Posolíme a okořeníme provensálským kořením z obou stran. Potom poklademe plátky šunky, eidamu a kousky nivy. Zamotáme do "šneků…
Křupavé řízky v jejichž obalu se umně ukrývá nastrouhaná cuketa. V jednom okamžiku tak dostane vepřový řízek kromě bramborové přílohy i tolik potřebnou vlákninu…