Krůtí prsíčka na medu.
Recept ještě nebyl hodnocenV jednoduchosti je krása. Stačí jen několik surovin přidaných ke kvalitnímu masu, pár hodin odležení a poté pobyt na rozpáleném grilu. To vytvoří z obyčejných plátků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,28 g |
– nenasycené | 0,57 g |
–– mononenasycené | 0,38 g |
–– polynenasycené | 0,19 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V jednoduchosti je krása. Stačí jen několik surovin přidaných ke kvalitnímu masu, pár hodin odležení a poté pobyt na rozpáleném grilu. To vytvoří z obyčejných plátků…
1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli omyjeme a…
Krůtí řízky mírně naklepeme, nařízneme, osolíme a vložíme do marinády z výše uvedených surovin, necháme odležet přes noc. Smažíme na rozpáleném oleji, nejprve zprudka,…
Paradajky vyberiem z oleja a nakrajam nadrobno, olivy nakrajam na kruzky. V miske zmiesam paradajky, olivy, syr a bazalkove listky. rezne opatrne rozklepem a posolim..…
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme anglickou slaninu a kousek Hermelínu. Řízky zabalíme a položíme do zapékací mísy, do které…
Maso lehce naklepeme a nasolíme. Vejce rozšleháme s mlékem, pepřem a hořčicí. Strouhanku smícháme s nakrájenou bazalkou sýrem a kořením.Maso obalíme v mouce, ve vejcích…
Krůtí řízky kuchyňsky upravíme, lehce naklepeme a osolíme. Jogurty smícháme s česnekem, tavenými sýry, pálivou paprikou a nasekanými bylinkami. Řízky vložíme do této…
Saláty opereme, necháme okapat, natrháme na kousky. Cibuli pokrájíme na kolečka, okurku omyjeme a rozkrájíme do salátové mísy. Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř,…
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve…
Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme(niva je slaná). Krůtí řízky si mírně…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na větší kousky a proužky pršutu, asi 10 minut dohněda. Přidáme maso a…
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme karí kořením. Na trošce oleje opečeme z obou stran do změknutí. Na větší pánvi na trošce oleje orestujeme nakrájenou…
Morcacie rezne cez foliu naklepeme, osolime, okorenime. na rezen poukladame bazalkove listky a chrest. zavinieme a zopneme paratkami. z vajicka, muky a mlieka vymiesame…
Řízky naklepeme a posypeme směsí oblíbeného koření, jablko oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vykrájíme jadřince tak aby vznikla mistička, spodek trochu seřízneme aby…
Krůtí řízky naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a na každou porci dáme smaženici z vajec a dušených hřibů, čtvrtku vejce, nasekanou papriku. Za pomocí nitě svážeme…
Brambory dobře umyjeme, necháme trochu oschnout, vidličkou na několika místech hluboko propícháme a obalíme je v soli. Naskládáme vedle sebe do pekáčku a vložíme cca na…
Maso kuchyňsky upravíme. Na okrajích nařízneme. Smícháme olej, uzenou papriku, sůl a pepř. Maso naklepeme a necháme cca 3 - 4 hodiny naložené ve směsi s uzenou…
Plátky masa lehce naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme (pozor, sýr je slaný - pecorino je ovčí sýr a lze jej nahradit parmezánem). Prolisovaný česnek smícháme s…
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.Barevné omyté papriky zatím pokrájíme na…
Řízky lehce naklepeme přes fólii a mírně osolíme.Jedno vejce dáme do misky, přidáme žloutek z druhého vejce a rozšleháme s vínem. Přidáme prosátou mouku, promícháme a do…
Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsi ze soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a…
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami