Žemlovka s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenŽemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky…
Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby…
Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby…
Kližku nameleme, cibuli, mrkev, celer i petržel nakrájíme na menší kusy a pomeleme s česnekem stejně jako maso. Do směsi přidáme vajíčko, v trošce mléka namočený rohlík,…
Kuracie prsia mierne naklepeme, posypeme grilovacím korením. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájané huby, osolíme, okoreníme,dusíme. Rohlíky…
Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do velké mísy, zasypeme dochucovadlem a zalijeme smetanou. Rukou trochu utlačíme a necháme smetanu vsáknout.Sýr nastrouháme…
Špek nakrajíme, rozpustíme a osmažíme na něm na kostičky nakrájené rohlíky. Studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, polohrubou mouku, osmažené…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlahé do kvásku. Trošku si odlijeme a smícháme s 1 lžící hladké mouky, špetky cukru a droždí - tj. kvásek. Dala jsem lžíci hladké mouky,…
Nejdříve je třeba připravit si suroviny. utřít máslo, nastrouhat sýr, nastrouhat křen, rohlíky nakrájet na plátky, vajíčka vařená natvrdo nakrájet na plátky.Potom…
Rychlá večeře nejen pro děti. Rohlíky se hodí i den staré. Pokud jsou rohlíky solené, sůl oškrábeme. Rohlíky nakrájíme na drobné kousky, vložíme do hlubokého talíře.…
Sekanou připravíme den předem (stačí od večera do rána). Namleté maso okořeníme steakovým kořením nebo pepř a sůl dle chuti, přidáme solamyl a mléko. Zašleháme ručním…
Mouku vysypeme do mís, přidáme prásek do pečiva, sůl, 2 vejce a rohlíky nakrájené na větší kostičky. Do vlažného mléka dáme vzejít kvasnice. Potom toto mléko přilijeme…
Brambory uvaříme den předem ve slupce a v osolené vodě.Rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech a dáme do trouby, aby získaly zlatavou barvu.Brambory oloupeme…
Žemlovka podle tohoto receptu bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Náplň tvoří tvaroh s rozinkami a taktéž jablka ovoněná skořicí. Žemlovka se hodí jako hlavní…
Zapečené rohlíky se sýrem a rajčaty jsou ideálním receptem, když nevíte co připravit k večeři a potřebujete zužitkovat zbylé pečivo. Jednoduchý a rychlý pokrm, který…
Netradiční pojetí rohlíkových jednohubek. Vydlabaný rohlík naplníme umíchanou pomazánkou ze salámu, sýrů a vejce. Nakrájíme ho na jednotlivá kolečka a servírujeme.…
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…
I staré rohlíky můžeme ještě využít, skvěle se hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáme jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutíme je…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Podle tradice nesmí na novoročním stole chybět čočka. Jen tak se dle pověry v domácnosti udrží blahobyt a peníze. Zkuste ji ale připravit trochu jinak - ve formě…
Nádivka je skvělým doplňkem třeba pečeného kuřete, ale zároveň ji můžeme připravit i samotnou. Směs, ve které propojíme chutě žampionů a uzeného masa doplní tradičně…
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, mrkev oloupeme. Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým…
Rohlíky na půlkolečka + zbytek surovin, mandle nemusíte, ale já je tam miluju. Rukama vytvoříme 8 koulí. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 15 minut.
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Voňavé makové loupáky od Terezy z Peče celá země: Drahé máslo nahraďte sádlem, pomůže to skvělé chuti, říká
Svačiny pro děti zdravě a chutně: Chytré tipy, co dobrého sbalit capartovi do školní aktovky
Retro okénko: Besipky kdysi stály jen 70 haléřů. Balení sladkých kroužků s ovocnou příchutí bylo vyrobeno speciálně pro řidiče