Lehký salát s plísňovým sýrem a krutonky
Recept ještě nebyl hodnocenZelí nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme v cedníku okapat.Z citronu vylisujeme šťávu, smícháme s cukrem a olejem a vlijeme do mísy se salátem. Promícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme v cedníku okapat.Z citronu vylisujeme šťávu, smícháme s cukrem a olejem a vlijeme do mísy se salátem. Promícháme a…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
Přišla vám nečekaná návšteva a nevíte co připravit? Tento recept je pro vás jak dělaný. Rohlíky se sýrem, krekry, posypané vlašskými ořechy, pokapené medem, splní…
Pravá, tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po skončení velikonočního půstu, a proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud…
Jak již sám název napovídá, v tomto receptu najdeme netradiční velikonoční nádivku. Je totiž bez masa, ale za to plná zeleniny a bylinek. Jejím základem jsou alespoň den…
Urodila se vám spousta cuket a vy nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte upéct cuketovou nádivku, která poslouží jako výborný sytý oběd. Podávat ji můžete samotnou,…
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…
Ochutnejte Jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pak upečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Pečená domácí sekaná, která spojuje jemnost vepřového a králičího masa, odlehčená zeleným špenátem. Vydatný sváteční oběd pro celou rodinu a ještě něco málo zbyde k…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Všechny suroviny na sekanou pořádně smícháme.Na rozprostřenou bránici uhladíme maso a pomažeme hořčicí.Játra rozřízneme po délce na půl a obalíme v grilovacím koření…
Směs svěžích lístků salátu, štiplavých ředkviček, křupavé slaniny, uvařených vajec a kuřecího masa vonícího máslem a bylinkami, zalijeme lehce pikantní zálivkou a…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní…
Tuto polévku se zajímavou navinulou chutí připravíme snadno ze šťovíku a zakysané smetany. Podáváme ji s osmaženými kostičkami rohlíku a ztraceným vejcem, případně…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Takto připravené knedlíky, vám budou chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Zapékanky mají v oblibě hlavně naší polští sousedé. Jejich příprava je opravdu snadná a jsou velice variabilní, je jen na vás, s jakou směsí je zapečete. Vyzkoušejte…
Připravte pro své blízké typicky jarní jednohubky, které ozvláštní vaši oslavu. Pomazánka z medvědího česneku, ozdobená kouskem pistácie a strouhaným sýrem, budou ze…
Ze zbylého pečiva, nemusíme dělat jen strouhanku. Starší rohlíky, můžeme ještě dál zužitkovat do jednoduché omeletky. Ta se nám bude hodit třeba na rychlou večeři, která…