Opilé banány v horké čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocenBanány jsou skvělé ovoce, které má v kuchyni široké využití. Tentokrát jsme se rozhodli pro nepečený dezert v podobě opilých banánů s horkou čokoládou. Příprava není…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Banány jsou skvělé ovoce, které má v kuchyni široké využití. Tentokrát jsme se rozhodli pro nepečený dezert v podobě opilých banánů s horkou čokoládou. Příprava není…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Urodilo se vám letos hodně jablek? Připravte z nich povidla a máte vystaráno na celou zimu. Povidla můžete použít jako sladkou pomazánku na pečivo, palačinky nebo jako…
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Tato jednoduchá buchta s jablky vám nabízí spoustu možností, jak ji ozvláštnit. Můžete vylepšit těsto přidáním rozinek, ořechů i čokolády a po upečení ji lze polít…
Kdo by odolal sladkému nákypu z těstovin, jablek a tvarohu. Tato chuť nám připomene dětství a podzim u babičky. Křupavá, zapečená vrstva a pod ní lahodný, šťavnatý nákyp…
Výborná a rychlá mramorovaná bábovka je krásně vláčná díky nastrouhaným jablkům. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, stačí vše smíchat v míse a těsto…
Pokud si rádi hrajete s těstem, vyzkoušejte tento zajímavý recept na ořechové koláčky. Těsto je křehounké a ořechová náplň je díky rozinkám příjemně sladká a vláčná.…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Beránek z tvarohového těsta krásně ozdobí naši velikonoční tabuli. Díky tvarohu je příjemně vláčný a nedrobí se. Povrch doladíme světlou nebo tmavou polevou. Nesmí…
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
Tohle asi znáte, ale chci se podělit s tím, že si to dělám celou zimu a neměla jsem ani rýmu :-) Já přidávám i med.
Rozdělíme těsto na 2 nebo 3 díly (podle velikosti plechu). 1. varianta: rozválíme, posypeme strouhankou, poklademe strouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem,…
Rozinky a ořechy namočíme přes noc do vody. Poté přebytečnou vodu slijeme, ale necháme si ji ještě bokem.V mixéru rozmixujeme vločky na mouku a přidáme rozinky, kokos,…
Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky.Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké.Těsto nalijeme…
Smícháme vejce, cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Flora Gold, kůru a šťávu z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny.Postupně přidáváme mouku, kypřící prášek, kokos, mrkev a…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky utřeme s cukrem, kakaem a olejem, postupně po částech přidáme vodu.Po ušlehání vmícháme nakrájené hrušky…
Recept na bleskovou makovou náplň bez mléka a bez vaření. Mák je zde smíchán s dětskou výživou, můžete ale také použít jablečný kompot bez šťávy, nebo třeba jablečné…
Pohanka je úžasná potravina, plná vitamínů i minerálů. Můžeme ji připravit na sladko i naslano, různě kombinovat a experimentovat. Mezi nejoblíbenější patří sladká kaše…
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás…
Valašské frgále podle Petry z MasterChefa: Recept na koláče, které rozplakaly i drsného porotce Radka Kašpárka
12 nejlepších švestkových koláčů: Zkuste to bez vážení, s tvarohem, pudinkem nebo s mákem!
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem