Ovesná kaše (Dělená strava podle LK - Kytky + ovoce)
Recept ještě nebyl hodnocenVločky na 15 minut nechám nabobtnat v takovém množství vody, aby byly ponořené. Přidám špetku soli a vařím je za stálého míchání. Když je nechám předem nabobtnat, jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky na 15 minut nechám nabobtnat v takovém množství vody, aby byly ponořené. Přidám špetku soli a vařím je za stálého míchání. Když je nechám předem nabobtnat, jsou…
Zapneme troubu na 190 °C (nebo 180 °C horkovzduch). Plech s vyššími stranami vyložíme pečícím papírem. V míse dobře promícháme všechny sypké suroviny, v menší misce…
Vše smícháme a nalijeme na lehce vymazaný plech, já mám teflonový, tak ani nemažu.A pečeme cca 20-30 min. při cca 180-200stupn.
V míse smícháme mouku, 2 vejce, olej, vodu a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodinky odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablíčka…
Z uvedených surovin na těsto v míse vypracujeme tužší těsto (rukama) a dáme na hodinu ztuhnout do ledničky (popř. na mražák). Rozdělíme je na dvě poloviny. První…
Všechny sypké přísady smícháme dohromady. Do mísy přidáme nastrouhaná jablka (bez slupky a doporučuji jemně vymačkat přebytečnou šťávu, aby nebyly sušenky rozmáčené)…
Z mouky, vajec a oleje zaděláme těsto (olej přidáváme proto aby těsto neokoralo a bylo vláčné), dobře vypracujeme a těsto vyválíme na sílu asi 2 mm, rozkrájíme na…
V míse vypracujeme těsto a necháme do druhého dne uležet (já to nedělám) Těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden díl nastrouháme na dno vymazaného a vysypaného plechu, na to…
Zeler a jablká očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Mierne osolíme, posypeme práškovým cukrom, pokvapkáme citrónom, pridáme hrozienka alebo kustovnicu a…
Pepř, kari a papriku smícháme dohromady na práškovou směsCibuli pokrájíme na kolečka či půlkolečka a rozložíme po dně pekáčku. Přidáme nové koření, bobkový list a…
Drobenka: Z uvedených dávek vypracujeme drobenku, dvě třetiny narovnáme do suché dortové formy a pokryjeme tvarohovou nádivkou. Povrch posypeme zbývající drobenkou a…
Všetky prísady na cesto spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Jablká umyjeme, vyrežeme jaderníky a narežeme na malé kocôčky. Rozložíme…
Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, cukry bez 1 lžíce, citronovou kůru a promícháme, uděláme důlek do kterého dáme lžíci oddělaného cukru, nalijeme teplé mléko /ne…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme cukr, mouku a zamícháme. Dáme na teplé místo vyběhnout. Do kvásku pak přidáme všechny ingredience – mouku, sůl, rozpuštěné…
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a dáme polovinu do vymazaného pekáče.Tvaroh, mléko, vejce, cukr umícháme na jemnou kaši, přidáme rozinky a nalijeme na sypkou směs…
Uvaříme si čaj a osladíme cukrem. Do vychlazeného čaje vmícháme bílka a pokud máme zavařeninu tak můžeme i vlít trochu štávy z kompotu. V případě že máte čerstvé ovoce…
Ovesné vločky smícháme s pomerančovou šťávou a medem a necháme chvíli odležet. Jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme k vločkám s ostatními…
Ovesné vločky důkladně propláchněte a zbavte případných nečistot (jako jsou slupky a celá zrníčka). Vločky zalijte vodou a uveďte do varu. Podle požadované hustoty…
Smíchala jsem si prosátou mouku s cukrem a nalila nenašlehanou smetanu do důlku, zpracovala těsto - pozor, dost to lepí, je lepší do dělat v míse a zpočátku míchat…
Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a vmícháme tvaroh, přidáme citrónovou kůru, šťávu a šp.soli. Vmícháme zbytek (mouka s práškem), vlijeme rum s rozinkami, případně…
Do prosáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je…
Jablka očistíme a nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a zamícháme.Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme jako běžnou bábovku, cca 1 hod.
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme cca hodinu v lednici odpočinout.Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s pokrájenými…
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Trhaný chléb Josefa Maršálka voní česnekem a špenátem: Vláčnost mu dodá správný poměr celozrnné mouky, říká cukrář
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky