Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenDokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k…
U marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a…
Sous-vide úprava ponechá masu jeho šťavnatost, chuť se výrazně zintenzivní. Pokud maso naložíte pár dní dopředu, výsledný pokrm bude opravdu lahodný. Brambory, vykoupané…
Křehká a šťavnatá křidélka marinovaná ve směsi pikantních ingrediencí, pečená do zlatova a politá lahodnou omáčkou, vás přenesou do světa exotických chutí. Připravte si…
1) Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava.Potom je vyjmeme,okořeníme…
Na kokosovém oleji osmahneme dosklovita cibuli nakrájenou na kostičky.Přidáme maso nakrájené na kostky, necháme zatáhnout. Podlijeme zeleninovým vývarem (lze nahradit…
Ratatouille s bylinkami je francouzská klasika, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento pokrm plný čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, lilky, cukety…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mírně ji osmažíme. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a kmínem. Směs…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Lososa se zeleninovým salátem a bramborami připravíme jednoduše na jednom plechu. Zeleninu okořeníme výraznou severoafrickou kořenicí směsí, která pečené zelenině dodá…
Troubu předehřejte na ... °C. Z ingrediencí uvedených v sekci Cukety uděláte marinádu, do které po jednotlivých plátcích vložíte cukety a necháte je asi půl hodiny…
Maso očistíme, popř. odstraníme tučné části. Položíme do zapékací mísy s olejem a trochou vody. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme rozmarýn, krájené žampiony bez…
Ryby dobře nasolíme (můžeme je propíchat, aby se sůl a marináda dostala dovnitř masa) a naskládáme do mísy. Máslo rozehřejeme společně se sušeným rozmarýnem a citrónovou…
Nejdřív si usmažíme na cibulce(trochu si jí můžeme nechat do pekáče k roládě) vejce, osolíme je a ještě do horkých rozmícháme tavený sýr dokud se nerozpustí, osolíme,…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH. Maso nakrájíme na větší…
Panenku očistíme, zbavíme blan, jemně osolíme. Z koření a oleje připravíme marinádu, do které panenku přes noc naložíme.Naloženou panenku pak nakrájíme na cca 2 cm silné…
V kastrolu rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme nakrájená játra a orestujeme.Zalijeme vínem a necháme odpařit, pak…
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa.…
Pomeranče oloupeme, zbavíme je i bílé kůžičky a nakrájíme na malé kousky. Přidáme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku, ocet-nebo citronovou šťávu, olej, rozmarýn,…
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
Na oleji orestujeme cibuli a česnek, poté co zesklovatí, přidáme nastrouhané 2 mrkve a brambory na kostičky, opékáme asi 5 minut a přidáme očištěnou a nakrájenou dýni.…
Do vlažného vývaru nebo vody namočíme sušené houby a dáme stranou. Na knedlíčky oloupeme a na jemno nastrouháme vychladlé brambory. Do misky k nim přidáme tvaroh, vejce…