Listové čtverce s mákem a švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve připravíme náplň. Smícháme mák s povidly, cukrem, kořením, mandlemi a rumem. Povidla by neměla být řídká. Náplň by měla být hustší.Listové těsto nakrájíme na 12…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve připravíme náplň. Smícháme mák s povidly, cukrem, kořením, mandlemi a rumem. Povidla by neměla být řídká. Náplň by měla být hustší.Listové těsto nakrájíme na 12…
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, přidáme 300 ml vody, celou skořici a krátce povaříme. Do změklých jablek přidáme ještě rozmrazený rybíz a dál krátce povaříme.…
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme…
Oříškový korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Pořád šleháme na nejnižší stupeň přidáme citr. kůru, mleté oříšky a…
Vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, rum a vodu v míse ušleháme do hustého krému, pomalu přidáváme olej a šleháme. Do ušlehané hmoty nasypeme polohrubou mouku, prášek…
Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.Do vzniklého důlku dáme…
Vejce, cukr a tuk utřeme, nejlépe mixérem, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Banány si nakrájíme na kolečka a ty pak vložíme dovnitř těsta…
Nejprve si uděláme marinádu. Do větší misky si dáme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Osolené a opepřené maso v něm marinujeme několik hodin. Před vložením jsem…
Nejprve si uděláme marinádu. Do větší misky si dáme všechny suroviny na marinádu a promícháme. Osolené a opepřené maso v něm marinujeme několik hodin. Před vložením jsem…
Do mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do šlehače dáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a ušleháme. Přidáme vodu, rum, 1/4 ušlehaného sněhu a prošleháme. Pomalu…
Den předem oloupejte a nakrájejte hrušku na drobné kostičky, zalijte rumem a nechte macerovat. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do pěny, přidejte olej, mléko střídavě s…
Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce…
Banány, vanilkový cukr, jahody, smetanu a polovinu mléka dáme do mixéru. Rozmiksujeme, přidáme druhou polovinu mléka a zamícháme.
Jablko zbavené jadřince pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a asi 10 minut opékáme na másle. Trochu zchladlé přelijeme do misky, přidáme mléko, vejce a ostatní…
Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x…
Bílky s cukrem a špetkou soli ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Zlehka přidáváme mouku, sypkou kávu Nescafé, přikápneme trochu…
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Žloutky, moučkový cukr, povolené máslo, rum, citronovou kůru, vanilkový cukr, ušleháme do tuhé pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech zašleháváme do těsta…
Nejdříve namažeme a slepíme piškoty povidly a pokapeme rumem.. Dáme stranou a vyšleháme bílky.Poté vyšleháme máslo s cukrem, rumem, žloutky a kakaem, zašleháme postupně…
Maso nakrájej na nudličky,vlož do misky,přidej nasekané lískové oříšky a rum,osol,opepři,dej trochu oleje, promíchej a ulož do lednice na 24 hodin(čím déle tím lépe). …
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu prechladnúť a vmiešame do nej tvaroh. Hmotu necháme veľmi dobre vychladnúť v chladničke.Z hmoty…
Přidávám postup na krém, jinak se v kombinacích meze nekladou a recept na dobrý piškot má určitě každá kuchařka vlastní. Takže vyšleháme šlehačku s cukrem (nebo bez…
těsto : nastrouhané piškoty, asi půl pytlíku, máslo, kokos strouhany 20dkg, uvařená a rozštouchaná kůra z jednoho pomeranče, rozinky namočené v rumu, rum, želatina,…
Pepa Nemrava dělá vlašák podle normy z roku 1976 a v rozhovoru přiznal, proč už hubnutí neřeší a do MasterChefa by znova nešel
Náš život s celiakií aneb Co jí bezlepkář ve školní jídelně a jak jsme vděční za naši paní učitelku
Bleskově rychlou jahodovou zmrzlinu můžete podávat do pěti minut. Stačí výkonný mixér a jen tři ingredience