Jihočeská povidla
Recept ještě nebyl hodnocenOvocná povidla připravená z jablek, švestek a hrušek. Jejich příprava je snadná a rychlá, ve spíži se vám budou hodit do buchet, koláčů i dalších sladkých pokrmů.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovocná povidla připravená z jablek, švestek a hrušek. Jejich příprava je snadná a rychlá, ve spíži se vám budou hodit do buchet, koláčů i dalších sladkých pokrmů.…
Muffiny, ze kterých vykukují kousky slaďoučkých švestek a navíc jsou provoněné rumem - takové na vás čekají v našem receptu. Připravte je raději rovnou z dvojité dávky,…
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní…
Máte rádi koblihy, ale vyhýbáte se smaženým moučníkům? Zkuste si koblížky upéct v troubě na plechu nebo třeba ve formičkách na muffiny. Tyto koblihy jsou nejlepší…
Jestliže ochutnáte švestková povidla s čokoládou, určitě si je oblíbíte a nezůstane u jedné lžičky. Mohou směle konkurovat nutelle, použijete je při pečení moučníků nebo…
Máte rádi sladké pomazánky a rádi byste si je připravili i doma? Ochutnejte tuto lahodnou pomazánku ze švestek a kakaa, která chutí připomíná čokoládu. Je skvělá…
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí.…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Dort bez mouky pro ty, kteří kvůli zdravotnímu omezení nemohou běžné moučníky. Navíc velmi jednoduchý na přípravu, která složitě jen vypadá. Je nejen hezký, ale i velmi…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste si upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny upečené každá zvlášť se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem a beránka…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Kynuté moučníky jsou náročnější na práci a na čas. Námahu se zpracováváním těsta vám může usnadnit kuchyňský robot nebo hodný manžel. Čas vám rychleji uteče, když si v…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
Švestkovo-jablečná marmeláda se skvěle hodí na snídaňový chléb, do dezertů nebo jen tak na lžičku. Dopřejte si trochu tohoto voňavého potěšení, které vám doma vytvoří…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Buďte originální a letos vynechte kupování sladkostí pro koledníky. Připravte pro ně můžete rovnou dvě varianty nepečených vajíček, kokosová a čokoládová. Není to nijak…
K přicházejícím svátkům jara patří také spousta sladkých dobrot. Velikonoční cop s polevou z meruňkové zavařeniny a citronu, plný kandované pomerančové kůry zachutná…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Do části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Matcha je superčaj, který můžete pít i jíst. Vyrobte z něj zdravé lívance nebo skvělý koláč
Hříšné trubičky cannoli: Jak doma připravit delikatesu ze sicilského harému? Zkuste to podle originálního receptu!
Rodinná večeře spojuje. Proč bychom se měli každý večer sejít u jednoho stolu?