Domácí kaštanové pyré
Recept ještě nebyl hodnocenJedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
Těsto: Vše smícháme dohromady, zpracujeme v těsto a dáme do lednice ztuhnout. Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o výšce 2 mm a nařežeme na obdélníky 6x4 cm, které…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím…
Taková klasika jako vosí hnízda nesmí na vánoční slavnostní tabuli chybět. I takto tradiční cukroví lze ale připravit netradičním způsobem. Máme pro vás tip na hnízda se…
Taková klasika jako vosí hnízda nesmí na vánoční slavnostní tabuli chybět. I takto tradiční cukroví lze ale připravit netradičním způsobem. Máme pro vás tip na hnízda se…
Křehké medové těsto, sametově jemný krém a nakonec čokoládová poleva. To jsou medová kolečka – klasický druh vánočního cukroví. Tato medová kolečka, třeba i trochu větší…
Snadné řezy, které potěší milovníky nadýchaných a barevných moučníků. Tři různobarevné piškotové vrstvy jsou promazány lahodným smetanovým krémem. Povrch pak ozdobí…
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Sladké, křehké a nekonečně variabilní! Plněné košíčky jsou klasikou, která potěší malé i velké. Připravte si je podle tohoto jednoduchého receptu a naplňte je krémy,…
Smícháme olej, cukr a žloutky a vyšleháme pěnu. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Vmícháme do pěny kterou jsme si vytvořili a přilijeme mléko. Dále si…
Pokud chcete upéct dezert ke kávě nebo pro návštěvu, vyzkoušejte tuto roládu. Připravíte ji z piškotového těsta a potřete krémem z vanilkového pudinku a máslové…
Recept na Šalamounovy řezy je velmi snadný a jednoduchý. Připravíme si nadýchané těsto s kakaem, které je krásně vláčné a po upečení přelijeme částí těsta s rumem.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme…
4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné…
Bábovka je nenáročný moučník, který zvládne upéct i úplný začátečník a mnohým z nás připomíná dětství. Pokud chcete svým blízkým vykouzlit úsměv na tváři, upečte tuto…
Výborný kávový vaječný koňak je lahodný nápoj, který spojuje jemnou chuť vajec s bohatým aroma kávy a alkoholu. Tento domácí likér je ideální volbou pro sváteční chvíle…
Mezi tradiční symboly Vánoc patří vánočka, bez které to nejsou ty pravé svátky klidu a míru. Upečte trošku netradiční vánočku plnou makové nádivky s ořechy, potřené…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Z mouky, cukru, másla, vajec a kůry zpracujeme nelepivé těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Do vlahého pudinku zašleháme…
Kdo má rád nepečené cukroví, jistě ocení recept na rumové špičky. Na základnu z piškotů nanášíme krém, který voní po rumu a vlašských oříšcích. Po ztuhnutí špičky ještě…
Recept na vlastnoručně vyrobený dárek s "anebotak"
Leche Merengada: Jednoduchý španělský dezert uděláte jen z mléka a bílků a vynikající je studený i teplý
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká