Tvarohovo-povidlový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce a zbytek surovin. Zpracujeme těsto a na chvíli než uděláme náplň, odložíme.Tvaroh zpracujeme a dochutíme. Těsto vyválíme na cca půl cm a…
Krém: z mléka kávy a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink. Do hotového krému…
Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180°C zhruba 8 min.…
Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180°C zhruba 8 min.…
Mleté ořechy jsou ideálním „materiálem“ pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřícímu…
Pokud potřebujete do ozdobné krabičky jednoduchý druh pralinek, zkuste připravit tyto, podle našeho receptu. Rozinky vychucené rumem, kvalitní čokoláda a křupavý akcent…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.
Hrníčky vhodné na pečení vymažeme tukem a vysypeme kokosem.Cukr, vanilkový cukr a celé vejce vyšleháme nejlépe ručním šlehačem do hustější pěny.Pak při nejnižších…
Hrníčky vhodné na pečení vymažeme tukem a vysypeme kokosem.Cukr, vanilkový cukr a celé vejce vyšleháme nejlépe ručním šlehačem do hustější pěny.Pak při nejnižších…
Pokud máte rádi linecké cukroví a punčový řez, máme pro vás dokonalé propojení. Linecké rohlíčky s punčovou nádivkou, máčené v čokoládě vám určitě zachutnají a možná je…
Med, mléko, máslo a cukr rozpustíme - nesmí vařit. Přidáme mouku, jedlou sodu a vejce. Z ještě teplého těsta - je tvárené jako modelína - vyválíme 3 placky a v…
Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na…
Žloutky ušleháme se 4 lžícemi cukru, zbývající 2 zašleháme do sněhu, do ušlehané hmoty vmícháme kakao se sodou a kávou a nakonec sníh z bílků, do kterých jsme před…
Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Nejdříve ustřihneme 4 díly pečícího papíru o 1 cm menší na délku i šířku než plech, na kterém budeme obrácenou stranou péct, aby šel upečený plát lehce stáhnout z…
Cukr, máslo nebo rostlinný tuk umícháme do pěny, přidáme vejce jedno po druhém a vždy dobře zamícháme. Do vymíchané hmoty nakonec přidáme strouhanou čokoládu, ořechy a…
Cukr, máslo nebo rostlinný tuk umícháme do pěny, přidáme vejce jedno po druhém a vždy dobře zamícháme. Do vymíchané hmoty nakonec přidáme strouhanou čokoládu, ořechy a…
Troubu zapneme na 175 ° C, mřížku umístíme uprostřed. Vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáváme mouku smíchanou s práškem a střídavě…
Umícháme těsto. Do 1/3 vmícháme kakao. Na velký plech rozetřeme světlé těsto, na něj v pruzích tmavé a dáme péci asi na 20 min/200 °C. Upečené hustě popícháme špejlí a…
Ve větší misce si připravíme nakrájené máslo, které vyšleháme spolu s vanil.cukrem do pěny a postupně přidáváme vajíčka. V druhé misce smícháme mouku, oříšky, sůl a…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně zašleháme rum a zahustíme mletými piškoty. Pokud je hmota příliš řídká a úlky se trhají, přidáme piškoty. Na krém…
Regionální specialita slezské nebe: Uzené maso s ovocnou omáčkou voní skořicí a neobejde se bez speciální přílohy
To se může hodit: Osvědčené rady a triky, jak snadno oloupat vejce
Kam vyrazit pro čerstvý český chřest: Na farmě pořídíte kilo už od 85 Kč a druhý květnový víkend navíc láká na chřestové slavnosti