Jablečno - tuzemákové rychlokoblížky
Recept ještě nebyl hodnocenVzpomínáte na návštěvu u babičky, kde vás ihned ve dveřích omámila vůně čerstvě smažených koblížků? Připomeňte si tyto okamžiky s naším receptem, který je rychlý a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vzpomínáte na návštěvu u babičky, kde vás ihned ve dveřích omámila vůně čerstvě smažených koblížků? Připomeňte si tyto okamžiky s naším receptem, který je rychlý a…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Kdoule je ovoce připomínající jablko či hrušku, voní po vanilce a citronu a její využití v kuchyni je opravdu široké. S našim receptem z kdoulí připravíte sladkou…
Žloutkové věnečky jsou jedním z klasických drobných moučníků, který mají rádi snad všichni. Z odpalovaného těsta upečeme věnečky, které po proříznutí plníme máslovým…
Jak zužitkovat polámané kousky cukroví a zbytky upečeného těsta? Připravte tyto kuličky "ze zbytků". Všechno těsto rozmixujte, přidejte džem, máslo a trochu rumu, spojte…
Kávový likér ovoněný vanilkou, rumem a whisky můžete nabídnout ke kávě a něčemu sladkému na zub. Určitě si jej na Vánoce připravte, udělá radost vám i vašim blízkým.…
Řezy s tvarohovo-smetanovým krémem a ovocem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky jemných a osvěžujících dezertů. Tento lahodný zákusek kombinuje lehký a nadýchaný…
Tento tradiční recept je nejen skvělou pochoutkou, ale také krásnou součástí vánočního cukroví, které si užijí dospělí i děti. Medové kuličky jsou oblíbené pro svou…
Plody aronie jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek, které posilují naší imunitu, Jeho svíravě trpké plody můžeme cukrem a…
Vláčná bábovka plná ořechů, co voní po skořici, medu a rumu. Jestli jste milovníci spojení právě ořechů a jablek, neváhejte a upečte tuto sladkou nádheru. Je také…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Měsíčky z křehkého těsta, které jsou slepené ořechovou náplní a namočené do cukrové polevy, se vám jistě rozplynou na jazyku. Příprava zabere i s chlazením těsta něco…
Výborný recept na štolu s přídavkem špaldové mouky, fruktosy a obilného mléka. Upečenou štolu nechte před Vánoci rozležet, protože jedině tak se v ní krásně prolnou…
Nepečené kuličky, na které si sami upečete korpus a ušleháte krém. Jsou sice trochu pracnější, ale jejich chuť to bohatě vynahradí. Uvnitř jsou plněné krémem ze…
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s…
Palačinky: Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, trochu citronové kůry, sůl a ušleháme. Potom postupně přisypáváme prosátou mouku, dokud nebudeme mít hustší těsto. …
Smícháme vejce, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva, van.cukr a mléko. Odlejeme 1/2 na vymazaný plech. Do druhé 1/2 dáme ještě kakao a rozpustnou kávu, smícháme a…
Ze surovin vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymaštěný vysypaný plech. Smícháme přísady náplně kromě mléka. Když se rozpustí puding, mléko přimícháme, přidáme rum z…
Zpracujeme odpalované těsto: dáme vařit vodu se solí do kastrolu nebo mísy se silnějším dnem, rozpustíme v ní tuk, pak vmícháme mouku a "odškrabujeme" ode dna, až se…
Namleté piškoty, cukr moučka, máslo, bílek, kakao, rum a ořechy smícháme a vypracujeme těsto. Uděláme si asi 36 ks kuliček a ty důkladně obalíme v cukru krupice. …
Namleté piškoty, cukr moučka, máslo, bílek, kakao, rum a ořechy smícháme a vypracujeme těsto. Uděláme si asi 36 ks kuliček a ty důkladně obalíme v cukru krupice. …
Z prvních surovin vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vykrajujeme tvary a upečeme. Suroviny na nepečené zpracujeme, když se bude drolit, přidáme víc másla. Potom…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu ztuhnout.Tvarujeme váleček,odkrajujeme stejně velké kousky a vyválíme kuličky. Máčíme je v čokoládové polevě a…
Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do…
Jak prodloužit trvanlivost bramborového salátu až o 3 dny? Zásadní roli hrají cibule, čisté ruce i tajní ujídači
Úžasný ořechový likér: Jaké ořechy do něj použít, jak je naložit a kdy si likér nejlépe vychutnat?
Velikonoční kalendář 2022: Kdy natrhat kopřivy na nádivku, kdy zadělat na mazanec a kdy upéct beránka?