Tlačené koláče s rybízem a kokosovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Vše umixujeme, nalijeme do formiček a přidáme dřívka.Necháme cca 10 minut odstát a dáme do mrazáku.Chia odsaje přebytečnou vodu a zmrzlina je super. Zdobím kuličkami…
Předehřejeme troubu na 160 °C. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, obě mouky, kypřící prášek, kokos, vejce a jogurt. Všechno naráz, nemusíte se s tím moc babrat.Do…
Všechny suroviny na těsto dáme dohromady a řádně promícháme. Pokud se bude těsto zdát příliš hutné, můžeme přidat trochu mléka.Těsto vylijeme na plech, který předem…
Dortovou formu (mám průměr 24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a troubu zapneme na 180°C.Ovoce omyjeme a dáme okapat. Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky…
Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte…
Vejce vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej, přidáme kakao a skořici. Na krém vyšleháme opět vejce a cukr, přidáme…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Snadný osvěžující koláč s tvarohovou vrstvou a ovocem je to pravé, co v létě můžete servírovat návštěvám k ledové kávě nebo dětem ráno na snídani. Zde je použit rybíz a…
Marmeláda ve spíži nesmí snad nikdy chybět. Z letní ovocné úrody děláme nejčastěji zásoby na zimu. Skvělou svěží a pikantní marmeládu připravíte třeba z červeného rybízu…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně…
Losos je snad nejoblíbenějším druhem ryby a chutná i těm, kteří rybám běžně neholdují. V letním období jej můžete připravit na grilu, v alobalu, ovoněný bylinkami a s…
Myslete na své zdraví a upečte si tvarohový koláč, ze zdravější celozrnné mouky. Chuťově je výborný, a sladký tak akorát. Na koláč můžete použít jakékoliv sezonní ovoce,…
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou…
Za královnu mezi moučníky můžeme jistě považovat bábovku. Její vzhled a příchuť můžete vždy přizpůsobit. Tato bábovka je dvoubarevná, nadýchaná a plná rybízových kuliček…
Rýžový nákyp je velice známý, ale co takový nákyp z ovesných vloček? Nákyp se sladkokyselým rybízem vás zajisté příjemně překvapí. Jeho příprava není nijak složitá,…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Typický závin je znám svou náplní z jablek. V tomto případě jsou však jablka nahrazena šťavnatým a kyselkavým rybízem. Tvaroh pak dodá jemnost a ořechy s piškoty celou…
Chcete zažít opravdové nebe v puse? Tak vyzkoušejte tyto řezy. Vespod těsto s křupavými kousky ořechů a čokolády, na něm leží pudink s rozvarem z ovoce a celé to zakrývá…
Dokonale sladkokyselá šťáva, co osvěží nejen v létě, ale v zimě může také zahřát. Z nasbíraných červených kuliček rybízu snadno připravíte nevařenou šťávu, která vydrží…
Koláčky z lineckého těsta, plněné rybízem a ozdobené bílkovým sněhem, se v ústech jen lehce rozplynou. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu nebo jako dezert na oslavu.…
Kakaový korpus vespod, na něm leží bohatá vrstva sladké tvarohové náplně se smetanovo-vanilkovou příchutí a celé to kompletuje kyselejší komponent v podobě rybízu.…
Velmi snadným moučníkem je jakýkoliv závin, zvlášť pak, pokud použijeme již hotové listové těsto. Dovnitř něj pak můžeme zabalit lahodnou náplň z tvarohu, kterou…
Bubble and squeak: Slavný britský pokrm z brambor a zbytků „co dům dal“ báječně chutná, je snadný na přípravu a navíc levný
Když se spojí whisky se smetanou…vznikne dokonalý sváteční likér irish cream
Původní pudink vypadal jako jelito. Ten práškový vymyslel britský chemik pro svou ženu