Risotto alla milanese
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku…
Na 80 g másla a olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku.Do zesklovatělé cibulky hodíme rýži, kterou opražíme. Chrstneme do rýže víno.Když se víno vyvaří, přidáme…
1. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a cukr a promícháme. 2. Za občasného míchání necháme smažit na středním stupni, dokud nezíská zlatavou barvu…
Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a…
Do pánve jsem si nalila olivový olej a osmažila na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli smažení jsem k ní přidala rýži a krátce osmažila. Jako první jsem rýži…
Nejprve očistíme lišky od nečistoty z lese, větší lišky překrojíme. Oloupeme šalotku, a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozehřejeme…
Mátu a sůl dáme do hmoždíře a utřeme do pasty. Poté vmícháme olej a odložíme stranou. Cca 20g másla necháme rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidáme jemně pokrájenou…
V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po…
Cibuli nakrájím na jemno, nastrouhám na hrubém struhadle řepu. Na trošce oleje zpěním cibuli, pak přidám řepu, hned poté rýži, až začne rýže syčet, přiliji víno a…
V kastrůlku rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rýži a 1-2 minuty mícháme. Poté zalijeme espresem. Necháme vyvařit…
Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z…
Do hlubšího hrnce (ideálně keramického) dáme na olej osmahnout najemno nakrájenou cibuli. Po jejím zesklovatění přidáme plátek másla, rozetřený česnek, zamícháme a poté…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu.…
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno…
Obě kapie zbavíme jadérek a nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Uzená kuřecí stehna chvíli povaříme, či upečeme, aby byla měkká,…
I bezmasý pokrm může být výživný, pikantní a oku lahodící. Arborio je druh japonské rýže pěstované v Itálii. Má kašovitou konzistenci, přesto zůstává při vaření pevná na…
Srdcia krátko obvaríme a pokrájame. Vo veľkej panvici speníme na olivovom oleji nadrovno posekanú cibuľu, pridáme srdce, pokrájanú mrkvu, brokolicu, karfiol, zeler a…
Léto je obdobím sklizně cuket. Spousta z nás hledá inspiraci co z této zeleniny připravit, neboť úroda je vždy opravdu velká. Vsaďte na krémové rizoto na italský způsob,…
Troubu předehřejte na 230 ⁰C. Papriku vložte do trouby a opékejte, dokud nebude mít hodně černých puchýřů. Pak ji vyndejte a ihned zabalte do igelitového sáčku zapařit.…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Na lžíci oleje poduste drobně nakrájenou šalotku asi 2 minuty.Přidejte rýži (já ji neproplachuju, abych nevyplavila škrob potřebný k zahuštění rizotta) a několik minut…
Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka.Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa,…
Drahé Vánoce: Kilo kapra za 140 Kč, máslo i za 90 Kč a cukroví za 1200 Kč. Co ještě oproti loňskému roku zdražilo a kde ušetříme?
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau