Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,40 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme. Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně…
Sushi rýži uvařte dle návodu na obalu, poté dle stejného návodu smíchejte s octem, cukrem a solí a nechte chladnout. Tempeh v menším hrnci či pánvi zalijte vodou,…
Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3x, dokud nebude voda čirá. Potom…
Rýži uvaříme jako obvykle a necháme ji vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tác. Svaříme rýžový ocet s cukrem a solí a do teplého vmícháme wasabi křen a…
Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti). Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu. Plátky řasy…
Podle návodu uvaříme sushi rýži - pozor, nesmí být převařená.V menším hranci připravíme rozvar z octa, cukru a soli. Necháme na mírném ohni za stálého míchání rozpustit…
Jste milovníci sushi a rády byste doma vyzkoušeli jeho přípravu, ale nemáte dostatek odvahy? S tímto receptem se bát nemusíte. Krok za krokem vás provede přípravou…
Rýži rychle a důkladně propereme, scedíme, zalijeme určeným množstvím vody a dáme vařit do hrnce na vaření rýže, nebo dusit do trouby. Na sporáku si připravíme rozvar z…
Uvaříme rýži dle návodu na pytlíku, ale nejlepší je na jeden hrnek studené osolené vody stejný díl propláchnuté rýže, přivedeme k varu a pozvolna vaříme přikryté 15…
Což takhle dát si špenát? Je ale lepší použít čerstvý, nebo stačí mražený?
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Zelňačka podle topmodelky Heidi Klum: Překvapí mletým masem, chilli omáčkou i konzervou rajčat, chuť je ovšem jedinečná