Prdelačka
Recept ještě nebyl hodnocenKaždý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku,…
Jedním z nejoblíbenějších vegetariánských pokrmů je houbové rizoto. V této verzi jsou použity jemné žampiony, které kombinujeme s jarní cibulkou. Abyste dosáhli…
Vydatný oběd pro více strávníků, který naskládáte do pekáčku, nebo zapékací misky v pár krocích. Po zapečení, budeme mít křupavé kuřecí kousky se spoustou šťávy a…
Běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.Papriky omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájíme cibulkou a petrželku. a fazolemi bez…
Mexiské fazole s kuřecím masem jsou plné zeleniny a jemně pikantní chuti. Příprava je velmi jednoduchá a tak rychlá, že jídlo pro celou rodinu bude uvařené do 30 minut.…
Rýži nasypeme do rýžovaru, propláchneme vodou a slijeme. Rýži zalijeme vodou necelý centimetr nad hladinu rýže, přidáme špetku soli a zapneme rýžovar. Po cca 7 minutách,…
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1…
Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály…
Pokud nevíte co se zbylými surovinami z předešlého dne, tak můžete připravit smažené rýžové placičky se zeleninou, provoněné bazalkou a česnekem. K placičkám můžeme…
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté…
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Balíčky ze zelných listů plněné mletým masem jsou oblíbeným jídlem v mnoha státech střední i východní Evropy. Ochutnejte je dušené pod vrstvou kysaného zelí s troškou…
Vepřové kotlety na žampionech připravíte jako úspornější variantu místo hovězích plátků. Hořčice dodá chuť, není potřeba pak tolik solit. Rýži připravíte klasickým…
Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a…
Plátky kuřecího masa naklepeme a okořeníme jak je libo. Sladkou paprikou, pálivou, nebo chilli kořením, osolíme a v hrnci na troše oleje osmahneme z obou stran dozlatova…
Otevřeme konzervu, maso vyklopíme, seškrábneme sádlo a všechen tuk, který je kolem masa a dáme do hrnce.Nakrájíme cibuli a dáme restovat, mezitím nakrájíme maso na…
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší…
Nejlepší rizoto bude z mladé čerstvé cukety. Jedná se o nenáročný oběd, který je velmi chutný, krémově-smetanový a sýrový. Budete ho mít za chviličku. Pochutnáte si a…
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka…