Játrová kuřecí paštika
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra. Smažíme, dokud nejsou ze všech stran …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra. Smažíme, dokud nejsou ze všech stran …
Srnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku.Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme…
Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Nakrájíme na stejně široké pruhy po vlákně a následně přes vlákno na menší kostky. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a…
Opláchneme rozinky na sítku vlažnou vodou, přeložíme do hrníčku s trochou rumu a necháme nabobtnat cca 2 hodiny.Rozpustíme máslo na potření těsta, cca 50 g. Očistíme…
Vepřovku připravíme velmi snadno a přitom jde o opravdovou lahůdku. Vepřové maso ve vlastní šťávě můžeme podávat s krajícem chleba a okurkou, nebo ho lze použít jako…
Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší.…
Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno. Na rozpustenej masti…
Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme do hněda na jemno nakrájené cibule. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné části, a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce…
Křehké škvarkové placky provoní vaši kuchyni a přímo lákají k ochutnání. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého přidáme sádlo, zakysanou smetanu a zahřáté škvarky.…
Masová pomazánka z krkovice a vepřového sádla, podlitá bílým vínem. Udělá spoustu parády nejen na čerstvém chlebu, ale i jako jedlý dárek. Originální rillettes pochází z…
Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…
Rilletes původem francouzská delikatesa. Jedná se vynikající masovou pomazánku z vepřového masa, které se velmi dlouhou dobu konfituje v sádle, ať už vlastním nebo…
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené,…
Uvarené zemiaky pomelieme alebo rozmixujeme s uvarenými vajcami a oškvarkami.Pridáme nastrúhané kyslé uhorky a na drobno pokrájanú cibuľu a pažítku, horčicu, masť,…
Hovězí líčka nakrájíme přes vlákna na nudličky a opečeme zprudka na pánvičce v rozpuštěném sádle, tak, aby se maso zatáhlo. Takto orestované nudličky přendáme do hrnce.…
Hrách několikrát řádně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a máčíme přes noc (též ve studené vodě).Druhý den vodu z hrnce slijeme, hrách zalijeme předem…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové…
Vdolky voňavé, vláčné, s jemně nakyslou chutí švestek, to je tradiční lahůdka, která potěší každého milovníka domácího pečení. Skvělé k čaji i kávě, připomínají kouzlo…
Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu…
Hladkú muku si preosejem na pracovnú dosku, pridám cukor, bravčovú masť, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a gelové farbivo a všetko spolu zmiesim a dobre…
100 g múky dôkladne spracujeme so sadlom alebo tukom a urobíme z toho bochník, ktorý odložíme na chladné miesto, aby stuhol. Zvyšnú múku dáme na dosku, pridáme ostatné…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za…
Maso nakrájíme na větší kostky, utřeme česnek se solí a vše vetřeme do masa. Kostky opepříme a bohatě posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pomalu…