Dozlatova zapečený květák se slaninou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták povaříme v osolené vodě, nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do žluta na sádle. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Květák pokrájíme nadrobno,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák povaříme v osolené vodě, nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do žluta na sádle. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Květák pokrájíme nadrobno,…
Oběd připravený během dvaceti minut? Ano, je to možné. Pokud máme doma těstoviny, masovou konzervu, zeleninu a koření, můžeme se do toho pustit. Výsledkem bude směs masa…
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické, ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na…
Díky domácímu uzení máme jasnou představu o tom, co jíme. Příprava domácí slaniny sice chce pořádnou dávku trpělivosti, čekání se ale vyplatí a odměnou je výborná…
Lidový recept, který kombinuje levné a chutné suroviny. Brambory a zelí byly vždy součástí kuchyně našich babiček. Jihočeská lepenice neboli kočičák je příloha ze…
Tradiční velikonoční bochánek se dříve lišil podle toho, pro koho se pekl. Pro čeledíny byl z obyčejného kynutého těsta, pro návštěvy se těsto obohatilo rozinkami a…
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak…
Škubánky jsou jídlem, které vyvolává nostalgické vzpomínky. Skromné, prosté a přesto tak výborné. Stačí uvařit brambory, propařit s moukou a vykrajovat škubánky.…
Játra omyjeme a nakrájíme na kostky. Posypeme mletým pepřem a nadrceným jalovcem a necháme hodinu odležet. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a potom…
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dobře promícháme.Pak přidáme…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Křupavá kůrka, nadýchaný vnitřek a vůně čerstvě upečeného pečiva, která provoní celý byt. Domácí housky jsou snadné na přípravu a chutnají mnohem lépe než kupované –…
Připravte si na oběd vepřový plátek na žampionech, který spojuje chuť šťavnatého vepřového masa s vůní a chutí žampionů. Lahodnou omáčku můžete doplnit rýží, knedlíkem…
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
K podzimním a zimním měsícům patří také maso ze zvěřiny. Kančí maso má výraznou chuť a nejvíce mu sluší pomalé dušení. Maso se tak bude krásně rozpadat a zůstane krásně…
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
V papiňaku nechat rozpustit sádlo, následně vložit nadrobno nakrájenou cibuli, nechat zesklovatět a přidat na plátky nakrájený česnek.Vložit na menší kostky nakrájené…
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…
Panko strouhanka se dá poměrně jednoduše vyrobit doma. Není na ní nic složitého a ještě ušetříte. Kuřecí řízek v panko strouhance bude skvělý, taky cítíte tu vůni?