Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Babiččin borůvkový koláč

Babiččin borůvkový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Letní úrodu ovoce můžeme zužitkovat ihned nebo ji můžeme zamrazit na chladnější období. Ať už tak či tak, na tento kynutý koláč se hodí jak čerstvé, tak i mražené ovoce.…

Guláš SPECIÁL

Guláš SPECIÁL

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…

Jenda1

120 min

Uhlířina se zelím (po mém)

Uhlířina se zelím (po mém)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Oblíbené retro jídlo našich babiček. Rychlé, syté jídlo z jednoho hrnce ochucené křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka jak téměř z ničeho uvařit jídlo, na kterém si…

mika59

45 min

Sádlové kuličky

Sádlové kuličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sádlové kuličky jsou jedním z oblíbených a často připravovaných druhů cukroví na Vánoce. Jak již název napovídá, jednou z hlavních surovin je sádlo. Do důlků kuliček pak…

kucerkaterka

35 min

Pokroutky neboli kraple

Pokroutky neboli kraple

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V misce metličkou vymícháme těsto, mléko přidáváme postupně, aby vzniklo řídké těstíčko asi jako na palačinky.Na smažení potřebujeme vyšší vrstvu rozpáleného tuku,…

Gregusa

55 min

Vepřová plec na česneku

Vepřová plec na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…

Myslivecký guláš

Myslivecký guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme.Do…

Jihočeský oukrop

Jihočeský oukrop

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a…

Lepenice s uzeným masem

Lepenice s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…

Jelítka

Jelítka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kroupová jelítka jsou tradiční dobrota patřící k masopustu. Jejich příprava není tak složitá, jak se zdá. Výsledkem jsou masovo kroupové kořením vonící jelítka, která si…

pavelk

60 min

Smažená kuřecí stehna s kostí

Smažená kuřecí stehna s kostí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme…

JanaB1

40 min

Falešná roštěná

Falešná roštěná

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli s na kostičky nakrájenou slaninou. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, promícháme se 2 lžícemi hořčice a…

Dančí gulášek

Dančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…

Dančí gulášek

Dančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…

Krkovička na cibuli

Krkovička na cibuli

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Omyté a osušené maso nenaklepáváme, osolíme a opepříme. Smícháme hořčicí s česnekem a maso potřeme. Necháme chvíli uležet. Po té dáme do pekáčku na sádlo a část cibule.…

Roštěnky

Roštěnky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Toto "jídlo z jednoho pekáčku" je na přípravu velice jednoduché a zvládne ho i naprostý začátečník. Hovězí roštěnec je kvalitní maso, které se nemusí naklepávat a změkne…

toprecepty.cz

70 min

Frgále

Frgále

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Frgále jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou křehkost a měkkost, která se rozplývá v ústech. Díky svému tradičnímu českému původu jsou frgále také spojeny…

Jaruna18

90 min

Zelňačka z červeného zelí

Zelňačka z červeného zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Cibuli a klobásy nakrájené na 1cm, opečeme přímo v hrnci. Přidáme sul, kmín, pepř a papriku. Promícháme a hned přidaáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za…

hanyss

60 min

Hovězí plátky na špeku a pórku

Hovězí plátky na špeku a pórku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nevíte co o víkendu připravit k obědu? Sáhněte po osvědčeném receptu na krásně rozpadající se hovězí plátky, dušené na špeku a pórku. Pokrm nejlépe doplní heboučká…

mika59

75 min

1 14 15 16 17 18 161