Vepřové maso pečené v leču
Recept ještě nebyl hodnocenV pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Čočku propláchneme vodou a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody.V této vodě pak čočku vaříme doměkka. Po dovaření slijeme přebytečnou vodu, tu nevyléváme. Nyní…
Maso a játra nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme se škrobovou moučkou.V kastrolu s nepřilnavým povrchem rozpálíme sádlo, vložíme maso s játry a prudce smažíme…
Z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které…
Brambory uvaříme ve slupce den předem.Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku. Propracujeme na hladké těsto.Na pomoučeném vále uděláme…
Ze hřbetů vyloupneme válečky masa a osolíme. V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo, orestujeme a vložíme 4 válečky…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Tradiční zelňáky jsou specialita z jižních Čech, kterou připravíme z kysaného zelí, mouky a sádla. Pro vůni a chuť přidáme také kousky uzeného masa. Kynutí je sice delší…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.Slaninu nakrájíme na drobné…
Kuřecí játra nakrájíme na drobné kousky, vložíme do rozehřátého sádla, přidáme hřebíček a za stálého míchání restujeme až zase do tuku.Po mírném zchladnutí vytáhneme…
Báječné a voňavé placky, které budou obzvlášť chutnat s domácím kysaným zelím a domácím uzeným masem. Smažené placky, nijak složité na přípravu, jsou ideální dobrotou…
Zelné listy chvíli povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a restujeme za stálého míchání a…
Zelné listy chvíli povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a restujeme za stálého míchání a…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Medové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
Na skvělý guláš s pěti nemusíte jen do hostince. Z hovězího masa a s pomocí multifunkčního hrnce si jej snadno připravíte i doma. A pokud takový hrnec nemáte, nevadí, s…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy…
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy…
Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Taylor Swift miluje řízek, vodku s colou a tohle hovězí, dušené na víně
Vše, co jste chtěli vědět o čaji a báli se zeptat: Čím se liší zelený a černý a jak ho vlastně správně uvařit?
Otevírací doba obchodů na Vánoce 2023: Kde nakoupíte na Štědrý den a jak bude otevřeno na silvestra i Nový rok