Kynuté bramborové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenZ poloviny vlahého mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme na jemno. Změklý tuk, cukr a vejce utřeme, nejlépe v robotu. Přidáme mouku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z poloviny vlahého mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme na jemno. Změklý tuk, cukr a vejce utřeme, nejlépe v robotu. Přidáme mouku,…
Na sadle orestovat najemno nakrajenou cibuli a tenke platky cesneku. Ne do hneda, staci, kdyz zesklovati, zmirnit oheň a zasypat paprikou a chilli praskem a za staleho…
Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle orestujeme dozlatova. Přidáme lehce vymačkané a překrájené zelí.Malinko podlijeme šťávou ze zelí a dusíme do měkka a vydušení…
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…
Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli,…
Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou chvilku osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zase chvilku osmahneme…
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme v hrnci na rozehřátém sádle. Přisypeme kmín, mouku a za stálého míchání…
Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom…
Kroupy propláchneme a zalijeme dvěma hrnky uzeného vývaru. Přivedeme k varu a přidáme houby. Společně vaříme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a občas promícháme.Na…
Kroupy propláchneme a zalijeme dvěma hrnky uzeného vývaru. Přivedeme k varu a přidáme houby. Společně vaříme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a občas promícháme.Na…
Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45…
Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45…
Králíka prošpikovat špekem, potřít česnekem, osolit, opepřit, okořenit kořením dle vlastní chuti.Pokapat olivovým olejem a důkladně zabalit do anglické slaniny. Do…
Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přidáme spolu se žloutkem do mouky a vypracujeme těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak do…
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky.Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i…
Brambory a česnek nastrouháme najemno, šalotku nakrájíme nadrobno. Chleba pokropíme mlékem a necháme nasát. Smícháme s masem a zbývajícími surovinami. Pokud bude směs…
Maso nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky, naklepeme, aby maso nebylo tuhé. Pak roštěnky z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Ve velkém hrnci na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na plátky pokrájený česnek. Krátce orestujeme. Přidáme mleté maso, opět orestujeme,…
Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme. Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce…
Na sádle osmažíme špek a cibulku. Zaprášíme paprikou a podlijeme trochou vody. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, kterou osolíme, opepříme a okmínujeme. Maso…
Z mletého masa (měla jsem zbytek vepřového plecka), které osolíme a mírně opepříme, promícháme s 1 prolisovaným stroužkem česneku, utvoříme malé knedlíčky (mokrou rukou)…
Mleté škvarky smícháme se sádlem, rozmačkaným česnekem, kmínem a přidáme bylinkovou sůl podle chuti.
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, přidáme česnek, zalijeme vývarem.Z másla a mouky uděláme jíšku a vlijeme do…
Kysané zelí ze sudu krok za krokem: Od krouhání přes udusání po kvašení. Důležité je správné množství soli a pečlivá hygiena
Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku