Krčková polévka se strouháním
Recept ještě nebyl hodnocenKrky si dáme vařit-válet ve vodě s nakrájenou cibulí a česnekem, až krky hodně změknou, přidáme zeleninu, slepičí masox a pepř, masox necháme ho rozpustit, pak polévku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krky si dáme vařit-válet ve vodě s nakrájenou cibulí a česnekem, až krky hodně změknou, přidáme zeleninu, slepičí masox a pepř, masox necháme ho rozpustit, pak polévku…
1. Nakrájíme si: cibuli nadrobno, porek na půlkolečka, mrkev, kapii, cuketu a mrkev na kostičky, brambory na větší kostky, zelené fazolky na menší kousky. 2. Ve…
Šafrán jsem zalila vroucí vodou. Rozpůlila jsem citron a vymačkala jsem z něj šťávu. Do citronové šťávy jsem přisypala sůl. Kuře jsem nařízla na prsou a stehnech, aby se…
NESOLIT! V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut) …
Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech, vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut…
Klasickou snídaňovou omeletu zná snad každý. Pokud ji však chcete trošku ozvláštnit, vyzkoušejte ji připravit na marocký způsob. Omeleta s rajčaty krásně voní po šafránu…
Dopřejte si trochu exotiky v koktejlu s chutí manga, šafránu a kardamomu. Ty jsou v indické kuchyni kombinací koření typickou pro dezerty. Díky ní není třeba milkshake…
Ma'alubi, známá také jako "obrácený hrnec," je tradiční blízkovýchodní pokrm, který spojuje jemné kuřecí maso s opečeným lilkem a voňavou rýží. Tento jedinečný recept,…
Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji v papiňáku, přidáme paličky, bylinku a koření, po chvilce přidáme brambory a za stálého míchání chvíli restujeme. Poté…
Na plotnu si dáte na velké pánvi rozpálit trochu oleje. Někam poblíž, aby byl po ruce, si připravte velký hrnec a ještě vedle cedník v misce. Jednotlivé orestované části…
Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme. Chřest scedíme a propláchneme…
Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku…
Kefír, vejce, mouku, sůl, droždí, Podravku důkladně umícháme a necháme půl hodiny vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme a…
Kuřecí maso si vykostíme, nakrájíme na menší kousky, cibulku si nakrájíme nadrobno a obojí zprudka opečeme na oleji v pánvi. Až je maso osmažené ze všech stran, přidáme…
Nejdříve dáme vařit nudle podle návodu. Šafrán namočíme do trošky horké vody. Maso nakrájíme na kousky, stejně cibulku, žampiony a papriku. Na rozpálenou pánev s trochou…
Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.Dame rozohriat olej a…
Do malej misky dame muku, sol, stipku prasku do peciva a dolievame opatrne svetle pivo, kym nam nevznikne cesticko. Neviem kolko piva som dala ja...mozno 7 lyzic. …
Panenku naplníme lososem a pórkem,opečeme na oleji do zlatova.Beschamel smícháme s šafránem a nasekanými krevetami, ochutíme bílým vínem,zjemníme máslem a omáčku…
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit špagety. Na pánev nalijeme olej (nešetříme, aby jídlo hezky klouzalo do krku) a zpěníme na něm cibulku. V trošce horké vody ze…
Sušené houby (a případně pohanku, nemáme-li uvařenou) namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat. Na másle orestujeme cibulku, přidáme oprané okapané houby,…
Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.Vložíme garnáty a osmažíme je "do růžova"…
Maso rozřízněte na menší plátky. Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno.…
Do pánve jsem si nalila olivový olej a osmažila na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli smažení jsem k ní přidala rýži a krátce osmažila. Jako první jsem rýži…
Dejte vařit nudle.Na dvou lžících másla osmahněte dohněda nakrájenou cibuli. Vyjměte cibuli z pánve a dejte na stranu do misky.Do téže pánve dejte zbytek vejce a…
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu