Podkova na slano
Recept ještě nebyl hodnocenToustové chleby promazat pomazánkami,pomazat po obvodě dorty a dle fantazie dozdobit
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toustové chleby promazat pomazánkami,pomazat po obvodě dorty a dle fantazie dozdobit
Maso pomeleme s cibulkou, párkem, salámem na jemno, promícháme. Pokud chcete přidat koření, můžete, přidáme trošku hořčice a zamícháme. Do pomazánky můžete přikrájet…
Celer je zdravá zelenina, kterou mnoho lidí z neznalosti zatracuje. Přitom je to všestranná a úžasná surovina pro teplou i studenou kuchyni. Lahodná a jednoduchá…
Vypadá jako bramborák, ale není to bramborák. K přípravě Jánošíka nepotřebujete žádné těsto, pouze nastrouhané brambory, ze kterých uděláte placku. Doplníte ji vajíčkem,…
Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům. Pokud se vyhýbáte smaženým jídlům, můžete si je upéct v troubě.…
Pečené salámové růžičky z tvarohového těsta budou doslova ozdobou silvestrovské tabule a navíc poslouží jako perfektní slané pohoštění. Pokud máte rádi pálivější, můžete…
Chystáte slavnostní večeři a nevíte jaký předkrm zvolit? Jednoduché tortillové košíčky, plněné šunkovou náplní, jsou nejen krásné na pohled, ale také skvěle chutnají.…
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, rozmačkáme česnek, cibuli a salám nakrájíme na drobné kostičky. Vše smícháme dohromady a vytvořené těsto vložíme na tukem či…
Bramborové těsto klidně můžete použít i v sáčku a nebo si vytvořit svoje vlastní těsto. Až máme těsto hotové, tak si připravíme knedlíky.Uděláme si větší placky, kde…
Brokolici nakrájíme na drobno. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vyšší plech (35x25) s pečícím papírem. Povrch uhladíme a pečeme do růžova asi 30-35 minut. Před…
Nejprve na tác na kterým dort zůstane naskládáme 2 x 3 ks těsně vedle sebe světlého toast. chleba a namažene pomazánkou, pak jsem vrstvila takto: světlý chléb, pomazánka…
Chlebíčky jsou večírková klasika. Při jejich přípravě můžete popustit uzdu své fantazii. Je jen na vás, zda zvolíte tuto klasiku, nebo to zkusíte trochu odvážněji a…
Na oleji osmažíme nakrájené bramborové špalíčky + vařené brambory, přidáme na kostičky nakrájený salám, mraženou zeleninku, nakonec vše zalejeme rozkvedlanými vejci…
Připravte rychlé a nenáročné občerstvení například pro nenadálou návštěvu. Bábovku můžete plnit vším, co máte rádi, přidat jarní cibulku, pórek, nebo proložit nivou. Na…
Hlívu si nakrájíme na kousky cca 3x3 cm a každý kousek obalíme ve směsi houbového koření a vegety.Sýr si nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka-popřípadě salám na…
Chleba jsem dvakrát prořízla a namazala pomazánkou, přiklopila a namazala pom. ze všech stran. Pak už jen dle fantazie zdobíte.
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…
Nejprve orestujeme na oleji nebo na sádle drobně nakrájenou cibuli.K ní přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme a opepříme.Salám a okurky nakrájíme na kostičky,…
Zbylo nám doma starší pečivo? Nemusíme ho vyhazovat - s trochou šikovnosti zvládneme připravit i ze starších rohlíků chutnou snídani nebo svačinu. Pečivo několikrát…
Zdobení slaných dortů a obložených talířů je věc čistě individuální a záleží na šikovnosti a trpělivosti každého jednotlivce. Je možné využít různá tvořítka,…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na party. Záviny a štrúdly jsou oblíbené a ocení je i vegetariáni, mohou se…
Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku. Vejce ve sklence nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu). Salám, bramboru a…
Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko…
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Zčernalé banány se dají zachránit. Můžete s nimi kouzlit nebo z nich připravit sladké překvapení
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci