Cheesecake z karamelového Salka
Recept ještě nebyl hodnocenZ rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypoklé strany lžíce namáčkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypoklé strany lžíce namáčkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale…
1. Na světlý korpus : Ušleháme celá vejce s vodou a cukrem a vmícháme zlehka mouku se sodou. Vše nalijeme do dortové vymazané formy a poklademe okapanými…
Jablka v kombinaci s karamelem na křupavém koláčovém těstě jsou výborný nápad na chutný koláč pro nečekanou návštěvu. Ke kávě a třeba ještě s kopečkem ušlehané smetany…
Dezerty do skleniček neboli poháry mají oproti těm klasickým značnou výhodu, tou první samozřejmě je, že jsou nepečené. Ale potěší vás například i proto, že vám jen…
Máte už sice napečeno, ale přece jen byste ještě něco snadného a rychlého mezi své druhy cukroví doplnili? Vyzkoušejte tyto řezy z burizonů v čokoládovém karamelu.…
Po vydatném obědě nesmí chybět sladká tečka. Vsaďte na řezy, skládající se z kakaového korpusu a krému z karamelového Salka, ozdobené strouhanou čokoládou nebo oříšky.…
Hustý, sladký a neodolatelně karamelový likér, je lahodná domácí pochoutka, která pohladí chuťové pohárky. Ideální pro chvíle pohody nebo jako jedinečný dárek, kterým…
6 žloutků utřeme se 6 lžícemi cukru, přidáme 2 lžíce oleje, mouku smíchanou s práškem a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme péct na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou…
Hledáte recept na karamelový krém? Vyzkoušejte tento univerzální a snadný krém, který je sladký tak akorát. Salko stačí povařit a po vychladnutí vyšlehat s máslem a poté…
Všechny suroviny zpracujeme dohromady. Pokud bude těsto husté, naředíme rumem. V opačném případě přidáme kokos nebo ořechy.Malou lžičkou tvoříme bochánky a klademe na…
Uvařte pudink bez přidání cukru.Po vychladnutí smíchejte s oběma Salky, karamelem a rumem. Dochutíme vanilkou.
Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá…
Patříte k milovníkům oblíbeného medového dortu? A už jste slyšeli o jeho verzi v podobě cukroví? Pokud ne, rozhodně tyhle kuličky vyzkoušejte, připravíte si je snadno…
Jednoduchý piškot: Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Karamelové salko rozpustíme na mírném ohni v hlubší pánvi. Postupně ho ředíme šlehačkou, abychom dostali konzistenci omáčky. Banány (celé, půlené, jak kdo chce) opečeme…
Troubu předehřejeme na 150st. a máslo vyndáme z ledničky, aby povolilo. Bílky ušleháme se špetkou soli a krupic.cukrem na tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháváme…
Smíchejte vločky, semínka, nasekané ořechy a karamelové Salko (můžete udělat i domácí karamel z cukru a másla či smetany).Dejte péct do trouby na plechu s pečícím…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vál dáme mouku a vyválíme na sílu 2 mm, nakrájíme na obdelníčky (podle velikosti…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a zaděláme těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice na několik hodin, klidně i přes noc.Těsto vyndáme a…
Zpracujeme těsto, které necháme odležet. Z těsta vykrajujeme tvary rohlíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 160 stupňů asi 5 minut. Rohlíčky se trochu rozjedou…
Ve vodní lázni zahřejeme med, tuk, cukr a mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme částečně vychladnout, poté přidáme vajíčko a kůru. Promícháme a přidáme do směsi mouky a…
Oblíbeným moučníkem napříč generacemi je ten, který voní po medu, je lahodný a křupou v něm i drobné kousky oříšků. Křehké pláty medového těsta jsou promazány…
Těsto: nejdříve se smíchá nutela s máslem, pak se přidá vejce a vše ostatní. Peče se na 180 stup'nů deset minut. Víc ne, protože jsou pak tvrdé. Krém: máslo ušleháme,…
MasterChef Česko na sladko: Jak zvládnout odpalované těsto a upéct perfektní věnečky?
Pampelišky jsou přírodní poklad: Vyrobte si pampeliškový olej, využijete jej třeba při opalování
Vřídelní polévka pro lepší zažívání i na kocovinu: Vaří se přímo z vody z Vřídla a má po ní jemně slanou chuť