Bylinkoví vrabci
Recept ještě nebyl hodnocenBylinky posekáme, 3 stroužky česneku prolisujeme, přidáme k bylinkám a osolíme. Vše chvilku dohromady třeme, aby bylinky a česnek pustily šťávu a všechny vůně. Maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bylinky posekáme, 3 stroužky česneku prolisujeme, přidáme k bylinkám a osolíme. Vše chvilku dohromady třeme, aby bylinky a česnek pustily šťávu a všechny vůně. Maso…
Cibuli nasekáme nadrobno, přidáme kečup, trochu soli, olej,citr. šťávu, šalvěj, petrželku, med, prolisovaný česnek a promícháme. Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme po…
Nakrájíme si ingredience cibuli, jarní cibulku, rajčata, žampióny na plátky, brokolici nalámeme na malé růžičky. Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme šalvějí, potřeme…
Zelí pokrájet, cibulku na jemno, taktéž bylinky. Zalít nálevem, opepřit a vmíchat hrstku parmazánu na jemné plátky (pomocí škrabky na brambory). Kdo se chce zasytit,…
Důkladně očištěné a vyprané ledvinky osušíme, nakrájíme na plátky, které obalíme v mouce. Na rozehřátý olej přidáme utřený česnek, šalvěj a nakonec ledvinky. Prudce…
Kuřecí prsa pokapeme citronem, poklademe lístky šalvěje a položíme na pečící papír v pekáčku. Smícháme 0,5kg soli s pěti bílky a tuto směs navrstvíme na prsíčka a dáme…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, opatrně uvolníme kůži na horní části i na stehnech a naplníme pomazánkovým máslem, bazalkou, šalvějí a šunkou (1 čtvrtka = 1 PL pomaz.másla…
Farfale uvaríme v osolenej vode a scedíme. Slaninu narežeme na kocôčky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, narezanú papriku a polovicu šalviových lístkov a…
Maso osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a obložíme šalvějovými lístky. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. V pánvi rozpálíme máslo (nejlépe přepuštěné) a pár…
Lososa omyjeme. Na marinádu smícháme olivový olej, špetku soli, mletý kmín, šalvěj a tymián.Lososa položíme na alobal a potřeme marinádou. Zabalíme do alobalu a necháme…
Plátky krkovičky mírně naklepeme a nařízneme na okrajích / aby se při opékání nezkroutily /. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.…
Dýni rozčtvrtíme, lžící vyndáme semínka a dýni i se slupkou nastrouháme na hrubé slzy. K nastrouhané dýni přidáme vejce, mléko, pohankovou mouku, anglickou slaninu…
Stehná osolíme, okoreníme a na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme ich, uložíme do pekáča a obložíme na kúsky narezanou cibuľou, šalviou, bobkovým listom.…
Do pekáčku dáme půlku slaniny, sůl a koření, na ní položíme stehna, oloupanou zeleninu a brambory. Překryjeme zbytkem slaniny, podlijeme vínem a dáme cca na hodinu a půl…
V hluboké misce smícháme všechny ingredience s najemno nakrájenou cibulkou. Vytvoříme váleček, který dáme do pečící misky, přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté…
Vepřové mleté maso dáme do mísy a zalijeme asi 100 ml mléka, osolíme, promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Pak přidáme veškeré ingredience, promícháme, pokud by se…
Rozmícháme moučkový cukr a směs zelených potravin. Poté zelený cukrový prášek důkladně rozmícháme v jogurtu. Hotovo. Máme jogurtový dezert zajímavé chuti a nezvyklé…
Dyňu narežeme na malé kocky. 1/3 dyne odoberieme nabok. Dužinu nakrájame na malé kocky. Zázvor, cesnak a 1 cibuľu narežeme nadrobno a opražíme na troche oleja.…
Šafránové blizny zalejeme vriacou vodou a necháme 10 min lúhovať. Potom precedíme.Zemiaky nakrájame aj so šupkou na kliny a premiešame s rovnako narezanou cibuľou a…
Vypeckované švestky opláchneme a naložíme na půl hodinky do vína. Z masa nakrájíme kostky, obalíme ve směsi oleje, vinného octa nebo citronové šťávy, soli, pepře a…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařené brambory pokrájíme na silnější kolečka a dáme do zapékací misky. Brambory zakápneme olivovým olejem,…
Nejdříve si vyrobte bylinkové máslo. Na velmi mírném plameni rozpusťte v silnostěnné pánvi 80g másla. Přidejte 6 větviček rozmarýnu i 24 lístků šalvěje a společně…
Vsypte polentu do šálku studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Pak přilijte šálek vařící vody, uveďte do varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte bublat asi…
Nasekané bylinky a případně koření na ryby smícháme, zalijeme olejem, promícháme, aby vznikla hustá kašička. Přidáme dle chuti pepř, sůl a zakapeme citronovou šťávou.…
Dušená kuřecí srdíčka jsou nejlepší na smetaně a pikantnost dodá hořčice. Chutnají luxusně, a přitom vyjdou na pár korun
Milujete brambůrky? Vyrobte si jejich zdravou variantu! Výborné jsou celerové nebo polentové
7 rostlin, které podle babských rad pomohou na poštípání hmyzem: Pomáhá měsíček i šalvěj