Hořčičný dip se semínky
Recept ještě nebyl hodnocenKe grilovanému masu se hodí dobrá omáčka nebo dip. Jedna taková netradiční je v tomto receptu. Hořčičná semínka opražíme, smícháme s jogurtem, majonézou a dochutíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ke grilovanému masu se hodí dobrá omáčka nebo dip. Jedna taková netradiční je v tomto receptu. Hořčičná semínka opražíme, smícháme s jogurtem, majonézou a dochutíme.…
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou…
Salát jsem dělala, když jsem likvidovala okurkový porost. Ze šlahounů nakládaček se oberou všechny nedorostlé okurky (kromě úplně maličké násady), tak asi od 3,5 - 4 cm…
Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a…
Paradajky, cibuľu a papriku narežeme a dáme do hrnca.Vložíme bobkový list, zázvor, nové korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozvaríme. Zmes pretrieme cez sito…
Marhule si nakrájame na male kocky a vložíme variť do hrnca, akonáhle pustia šťavu, pridávame všetky ostatné suroviny. Na koniec pridáme nadrobno nakrájané chilli.…
Olej rozohrejeme, keď je dostatočne horúci vhodíme 1/2 lyžičky horčičných semienok a necháme vypraskať. Pridáme štipku mletej kurkumy a na to vhodíme karfiol rozrobený…
Maso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran. Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme. Poté přidáme…
Okurky namočíme ve škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Připravíme si octový nálev - přivedeme k varu a 5 min povařit. Připravíme si umyté, vysušené…
Kralika naporcujeme, posolime a dame do hrnca s hrubym dnom, podlejeme vinom, zafrkame olejom, pridame koreniny, vetvicky rozmarinu. Cele hlavky cesnaku nesupeme a…
Připravíme dušenu rýži.Na oleji necháme přesáknout hořčičné semínko. Přidáme cibuli a česnek a opékáme, dokudnezesklovatí. Přidáme hrášek, všechnu zeleninu, očištěnou a…
Rozehřejeme olej, přidáme hořčičné semínko, římský kmín a kešu oříšky a necháme krátce opéct. Přihodíme kari lístky a cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme…
Meruňky necháme bobtnat asi hodinu v horké vodě. Tu pak slijeme a ovoce nakrájíme na tenčí proužky. Na oleji osmahneme cibuli téměř dozlatova. Přidáme mandle, chvilku…
Na rozehřátém (ale ještě ne rozpáleném)oleji opečeme hořčičná semínka - nedělejte je prudce, prskají a snadno se přepálí. Asi po 2 min. přidáme kapustu natrhanou na…
Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor.…
Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu. Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa. Nakapejte 1 lžíci tabasca a…
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a v lehce osolené vodě ji krátce povaříme - aby byla polotvrdá. Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy,…
Ryby upravíme na delší plátky a zamotáme okurku, papriku, zelí a sepneme párátkem nebo ovážeme nití.Naskládáme do sklenice a zalijeme teplým (ne horkým) nálevem,…
Nejprve připravíme cuketu. Škrabkou na brambory ji nakrájíme na tenké nudličky. Kuchyňskou utěrkou z ní vymačkáme přebytečnou vodu.Na rozehřátý tuk nasypeme hořčičné…
Uhorky a papriku narežeme na pozdĺžne rezy a rozdelíme do fliaš ( vyjde to asi do 4 fliaš ). Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru, niekoľko koliesok cibule, rozdelíme…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Sušené černooké fazole (vigna unguiculata) namočíte na 12 hodin do studené vody. Uvaříte v papiňáku (tlakovém hrnci) se solí. Můžete přidat asofeteidu nebo jedlou sodu…
Farmářka Alena Jalůvková radí: Kam v lednici dávat vajíčka a jak se chránit před salmonelou? Zásadní je ocet!
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř