Marcipánovo-ricottový dort
Recept ještě nebyl hodnocenZačala jsem korpusem. Bílky jsem oddělila od žloutků a ke žloutkům přidala citronovou kůru, cukr a olej. Pomocí šlehače jsem směs vyšlehala do pěny.Mouku jsem prosela a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začala jsem korpusem. Bílky jsem oddělila od žloutků a ke žloutkům přidala citronovou kůru, cukr a olej. Pomocí šlehače jsem směs vyšlehala do pěny.Mouku jsem prosela a…
Sýr nakrájejte na kostky o hraně 2-3 centimetry. Naložte je do směsi z oleje, octa, sirupu, pepře a najemno nakrájené máty a nechte uležet v lednici ideálně přes noc…
Mandle zbavte slupek (po nějaké době namáčení to jde stejně jako po spaření), osušte a rozmixujte na moučku v mixéru (já na to používám malý mixér na koření). Mandlovou…
Těsto: Vypeckované datle si s troškou vody (lžičkou max. dvěma) nasekáme v sekáčku, robotu nebo mixéru na jemno. Mandle namočené přes noc na druhý den oloupeme a taktéž…
Piškoty jednotlivě namočíme v kávě s amarettem a polovinou vyložíme dno misky, ve které chceme tiramisu dělat. Ušleháme šlehačku dotuha a přidáme k rozmíchanému…
Korpus: bezlepkové piškoty rozdrtíme, smícháme s máslem a kokosovým olejem a vtlačíme lžící do formy vyložené pečícím papírem. Světlý krém: jogurt a nastrouhaného…
Ovoce rozmixuji a zakapnu agávovým sirupem - zamrazim a přidám mimču do bílého jogurtu se susenkama (Sunarka)
Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody. Natlačíme do oblíbené formy s pečícím…
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků dáme špetku soli a vyšleháme do sněhu.V jiné misce smícháme Matcha směs na pečení, prášek do pečiva, žloutky, mléko a skořici. Poté…
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Mouku a kypřící prášek se skořicí smícháme s mlékem a necháme chvíli odstát. Když se začnou tvořit bublinky na povrchu těsta, rozehřejeme pánev. Na lžičce kokosového…
Hrušky nakrájíme na kostičky, pokapeme limetkovou šťávou,přidáme koření a agávový sirup a chvíli podusíme do změknutí a puštění šťávy. Jeden plátek želatiny necháme…
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Vejce vložíme do studené vody a jakmile začne voda vřít, vaříme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut. Vejce vyjmeme, opláchneme studenou vodou a…
Do mísy dáme mouku, cukr, Ramu, nasekané mandle a promícháme. Těsto rozetřeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 15 minut). Poté rozdrobíme…
Kuskus lze ochutit rozmanitými způsoby. Přidáním ovoce, ořechů a medu z něj vytvoříme lahůdku, kterou budou milovat i děti. Kuskus je velmi výživný, snadno nás zasytí a…
Osvěžující dezert bez podkladu z těsta působí lehce na pohled a také tak bude chutnat. Jemný smetanový mascarpone - citronový krém můžete servírovat přímo v ozdobně…
Tvaroh nám zpravila při pečení moučníků zajistí, že těsto je dokonale vláčné. V tomto případě je tvaroh základní surovinou, která spojuje ořechy, kokos a vajíčka. Tento…
Ovocné knedlíky můžeme připravit i v trochu zdravější verzi. Těsto uděláme ze špaldové a jáhlové mouky a naplníme ho meruňkami. Uvařené knedlíky namáčíme do omáčky z…
Salát s broskví a mozzarellou je osvěžující letní pokrm, který spojuje sladkost zralých broskví s jemnou krémovostí mozzarelly. Tento lehký a barevný salát je perfektní…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Aby si však mohli pochutnat i ti, co mají nějaký druh potravinové alergie, máme pro ně recept na perníčky bez lepku, laktózy a bez vajec…
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami