Kaštanová polévka podle jihotyrolského receptu
Recept ještě nebyl hodnocenKaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.Kaštany a fazole spolu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.Kaštany a fazole spolu…
V hrnci rozehřeji olej, na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám…
S těstem mi pomohla pekárna, ale lze i klasicky: Droždí a cukr rozmícháme na kašičku, přidáme vlažné mléko, žloutky, kůru, vanilkový cukr a mouku promíchanou se solí.…
V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout.…
Nejprve připravíme špagety. Cuketu nastrouháme pomocí spiralizéru nebo spirálového kráječe na zeleninu na libovolně široké nudličky. Osolíme, zastříkneme balzamikem a…
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Na olej v rozehřáté hluboké pánvi dáme na kostičky nakrájenou slaninu, když pustí tuk přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme zesklovatět. Přidáme maso nakrájené…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky…
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Pohánku zalejeme tesne nad povrch vodou a necháme zakrytú stáť pri izbovej teplote 24 hodín.Potom pridáme na malé kocky nakrájané jablko a banán, med a škoricu. Jemne…
Maso nakrájíme na kostky cca 8 cm velké, cibule nahrubo, česnek na plátky. Z pomeranče odkrojíme kůru a zachytíme šťávu.V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme,…
Mouku nasypeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme půlku vanilkového cukru, přilijeme trošku vody a vytvoříme řídké…
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, vložíme koření, přidáme rajský protlak a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a přivedeme k varu.Mleté maso ochutíme solí a…
Rozinky zalijeme rumem a necháme je chvíli nasáknout.Oddělíme žloutky a bílky. Metličkou smícháme žloutky s mlékem, hladkou moukou a špetkou soli.Bílky vyšleháme do…
Nejprve si připravíme nádivky podle chuti, jak jsme zvyklí.Do mísy dáme všechny sypké suroviny, nastrouháme k nim kostku droždí a promícháme. Zvlášť rozkvedláme mléko s…
Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme…
Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k…
Banán rozmačkáme v míse vidličkou, přilijeme olej a med. Čokoládu posekáme a přidáme spolu se všemi zbývajícími surovinami do mísy a zamícháme.Na plech s pečicím papírem…
Ze všech surovin, kromě kakaa, v robotu nebo míse připravíme vláčné těsto.To pak rozdělíme na 2 díly, 1 necháme světlý, druhý obarvíme kakaem. Odložíme, ale ne do…
Smícháme dohromady špaldovou mouku, kokos, kokosový cukr, 2 lžíce kakaa, skořici, kypřicí prášek a špetku soli.Rostlinné mléko nebo vodu a mleté lněné semínko smícháme a…
Z mouky, cukru, sádla, másla, ořechů, soli, vejce, prášku do pečiva, skořice a pomerančové šťávy vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.Těsto rozválíme,…
Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme sůl, cukr, mouku, skořici a metlou prošleháme. Necháme chvilku odpočinout.Bílky ušleháme na tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta…
Masarykovo cukroví voní oříšky a doslova se rozplývá na jazyku. Je přitom jednoduché, jen ořechy je třeba předem připravit
Vyznáte se v másle? To nejlepší je české a čerstvé. Poznáte ho snadno!
Jednoduché punčové řezy jako z cukrárny: Jsou krásně šťavnaté, vláčné i voňavé a díky tomuto receptu je zvládne každý